Μost Admired Companies 2024: Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του Fortune Greece!

Μost Admired Companies 2024: Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του Fortune Greece!
Νέο τεύχος Fortune Greece με τις πιο "Αξιοθαύμαστες Επιχειρήσεις στην Ελλάδα" για το 2024 - Δείτε τον χάρτη με τα σημεία πώλησης.

Όταν το 2015, για πρώτη φορά, με επιστημονικό συνεργάτη την KPMG, «τρέξαμε» την έρευνα για
την ανάδειξη των Πιο Αξιοθαύμαστων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ήταν μεγάλη πρόκληση και για τις δύο πλευρές. Ήταν κάτι εντελώς νέο, φρέσκο και πρωτόγνωρο στην ελληνική αγορά.

Ήταν όμως μια συνειδητή απόφαση, σε δύσκολους καιρούς, να αναδείξουμε την εταιρική αριστεία, με έναν συνεργάτη που για περισσότερα από 50 χρόνια ακούει τον σφυγμό της αγοράς και βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των επιχειρηματικών εξελίξεων.

Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την καθιέρωση του θεσμού Most Admired Companies στην Ελλάδα. Δύο είναι τα στοιχεία που καθιστούν την έρευνα και τα αποτελέσματά της ξεχωριστά. Το πρώτο είναι η μεθοδολογία και τα κριτήρια που θέτουν στην εξίσωση και συνιστώσες που παρουσιάζουν, πέραν των ποσοτικών κριτηρίων, όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά λειτουργίας μίας επιχείρησης. Το δεύτερο είναι ότι προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή περισσότερων από 2.000 υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς σε δύο φάσεις, άρα απαιτεί χρόνο, δέσμευση και ευθύνη από τους συμμετέχοντες.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ένα μίνι αφιέρωμα για τα δέκα χρόνια:

Τι χαρακτηρίζει, όμως, μια εταιρεία «Αξιοθαύμαστη» και ποια είναι τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά που την καθιστούν υποδειγματική; Το πρώτο χαρακτηριστικό που επιτρέπει σε μια εταιρεία να μπει στο δείγμα της έρευνας είναι η οικονομική ευρωστία, που μεταφράζεται σε σταθερή αύξηση εσόδων και κερδών και στρατηγικές επενδύσεις για το μέλλον. Όμως οι εταιρείες δεν είναι άψυχα νούμερα, είναι οι άνθρωποί τους.

Στα δέκα χρόνια που «τρέχουμε» την έρευνα, το βασικό συστατικό της επιτυχίας των εταιρειών που αναδεικνύονται κάθε χρόνο στο TOP20 των MOST ADMIRED COMPANIES είναι οι άνθρωποι πίσω από τους αριθμούς. Είναι η ισχυρή ηγεσία και η αποτελεσματική διοίκηση. Είναι ο σκοπός, το όραμα, η στρατηγική σκέψη και η ικανότητα των επικεφαλής να εμπνέουν και να καθοδηγούν τις ομάδες τους προς την επίτευξη των στόχων τους. Είναι η σταθερότητα, η ασφάλεια και η αγαστή συνεργασία.

Μετά την πανδημία είδαμε ένα ακόμη χαρακτηριστικό να κυριαρχεί. Είναι η εμπιστοσύνη που χτίζει μια εταιρεία με δίκαιες εργασιακές πρακτικές, με ηθικές αξίες, με ακεραιότητα, αξιοκρατία και ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων της, που παράλληλα εφαρμόζει πρωτοβουλίες με κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Και βέβαια, κατανοεί τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών, παρέχοντας υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες και χτίζοντας ισχυρούς δεσμούς με όλους τους stakeholders. H έρευνα ανέδειξε ακόμη το βασικό «εργαλείο» που επιτρέπει στις Πιο Αξιοθαύμαστες Εταιρείες να διατηρούν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα: Την καινοτομία. Αυτή η ταραχώδης, απρόβλεπτη, γεμάτη προκλήσεις και ανατροπές δεκαετία ανέδειξε την εταιρική φήμη ως έναν από τους σημαντικότερους άυλους πόρους κάθε αξιοθαύμαστης εταιρείας.

Αντικατοπτρίζει την ικανότητά της να τηρεί τις υποσχέσεις της και η επίδρασή της είναι καταλυτική στην επιτυχία και τη βιωσιμότητά της.

Στις σελίδες του νέου τεύχος του Fortune Greece που κυκλοφορεί στις 12 Ιουλίου στα περίπτερα, τρεις επικεφαλής εταιρειών που φέτος εκτοξεύτηκαν στο φετινό TOP20 της λίστας Most Admired Companies in Greece για το 2024: O CEO της AΕGEAN, Δημήτρης Γερογιάννης, ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης και ο Sr. Country Director της Amgen Hellas, Danny Donkers, μιλούν για την ανθρωποκεντρική κουλτούρα, τη δέσμευση στην καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, που βρίσκονται στην καρδιά της εταιρικής τους στρατηγικής.

Στο ίδιο τεύχος, φιλοξενούμε και το ετήσιο αφιέρωμα του Fortune Greece στο Real Estate, που έχει γίνει πόλος έλξης ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, που έφτασαν τα 4,5 δισ. ευρώ μόνο το 2023. Καλή ανάγνωση και καλό καλοκαίρι!

*Χάρτης με σημεία πώλησης: