Δεκάδες οικογένειες εγκατέλειψαν περιοχές στο Χαλέπι που ελέγχονται από τους αντάρτες

Δεκάδες οικογένειες εγκατέλειψαν περιοχές στο Χαλέπι που ελέγχονται από τους αντάρτες

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε επίσης λόγo για την έξοδο σήμερα "ενός αριθμού αμάχων".

“Δεκάδες οικογένειες” εγκατέλειψαν τις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στην πόλη Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, χρησιμοποιώντας έναν από τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους που άνοιξε το καθεστώς, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε επίσης λόγo για την έξοδο σήμερα “ενός αριθμού αμάχων” από τον ανατολικό τομέα της πολιορκημένης μητρόπολης μέσω ενός περάσματος στη συνοικία Σαλαχεντίν.

“Δεκάδες οικογένειες βγήκαν το πρωί από τις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού μέσω των διαδρόμων (…) που ανοίχθηκαν προκειμένου να απομακρυνθούν οι πολίτες που πολιορκούνται από τις τρομοκρατικές οργανώσεις” (όπως αποκαλεί τους αντάρτες το καθεστώς), ανέφερε το Sana.

“Οι στρατιώτες τους υποδέχθηκαν και τους οδήγησαν σε λεωφορεία με προορισμό προσωρινά καταφύγια”, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Το Sana πρόσθεσε πως, εκτός από τις οικογένειες αυτές, “μία ομάδα γυναικών άνω των 40 ετών βγήκαν επίσης από τις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού μέσω του περάσματος Σαλαχεντίν” στη γραμμή οροθέτησης ανάμεσα στον ανατολικό τομέα που ελέγχεται από τους αντάρτες και στον δυτικό τομέα που ελέγχεται από το καθεστώς.

Το πρακτορείο σημειώνει επίσης πως ορισμένοι μαχητές έχουν παραδώσει τα όπλα τους, χωρίς να διευκρινίζει τον αριθμό τους.

Το πρακτορείο δημοσιεύει φωτογραφίες μαυροντυμένων γυναικών, που συνοδεύονται από παιδιά, στην ουρά κοντά σε στρατιώτες ή την ώρα που επιβιβάζονται στο λεωφορείο.

Η κρατική τηλεόραση Al-Ikhbariya μετέδωσε επίσης εικόνες που δείχνουν γυναίκες και παιδιά να διασχίζουν έναν δρόμο με κατεστραμμένα κτίρια και από τις δύο πλευρές.

Έπειτα από εβδομάδες βομβαρδισμών και πολιορκίας, και με τις ευλογίες του ρώσου συμμάχου του, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, το καθεστώς άνοιξε διαδρόμους ώστε άμαχοι και μαχητές που επιθυμούν να καταθέσουν τα όπλα να βγουν από τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες.

Στον τομέα του Χαλεπιού που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών παραμένουν από τις 17 Ιουλίου περίπου 250.000 κάτοικοι οι οποίοι στερούνται πολλά βασικά αγαθά.