Δεν ενθουσίασε τους επενδυτές η Nvidia, παρά το ρεκόρ κερδών και εσόδων 

Δεν ενθουσίασε τους επενδυτές η Nvidia, παρά το ρεκόρ κερδών και εσόδων 
Η Nvidia αναμένει προσαρμοσμένο μεικτό περιθώριο 75%, συν ή πλην 50 μονάδες βάσης, το τρίτο τρίμηνο…

Δεν ενθουσίασε τους επενδυτές, παρά το γεγονός πως κατέγραψε νέο ρεκόρ κερδών και εσόδων, η Nvidia… Αιτία; Η εταιρεία για το γ’ τρίμηνο 2024 προέβλεψε gross margin που θα μπορούσε να χάσει τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Ειδικότερα, οι μετοχές της εταιρείας με έδρα τη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια υποχώρησαν κατά 3% μετασυνεδριακά – αν και έχουν αυξηθεί περισσότερο από 150% μέχρι στιγμής φέτος.

Η Nvidia αναμένει προσαρμοσμένο μεικτό περιθώριο 75%, συν ή πλην 50 μονάδες βάσης, το τρίτο τρίμηνο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG, οι αναλυτές, κατά μέσο όρο, προέβλεπαν μεικτό περιθώριο κέρδους στο 75,5%. Σε ό,τι αφορά το β’ τρίμηνο, το μεικτό περιθώριο ανήλθε σε 75,7% έναντι μέσης εκτίμησης 75,8%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επενδυτές είχαν υψηλές προσδοκίες από τον κατασκευαστή chip, μετά από μια υπερεπταπλάσια αύξηση των μετοχών της Nvidia τα τελευταία δύο χρόνια, γεγονός που κατέστησε την εταιρεία έναν από τους μεγαλύτερους ωφελούμενους από ένα ράλι μετοχών που συνδέονται με την τεχνητή νοημοσύνη.

Η ικανότητά της να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις αντιμετωπίζει ολοένα και μεγαλύτερες προκλήσεις, καθώς κάθε επιτυχία ωθεί τη Wall Street να θέσει τον πήχη υψηλότερα.

Σύμφωνα με στοιχεία της LSEG, η εταιρεία προέβλεψε έσοδα 32,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συν ή πλην 2%, για το τρίτο τρίμηνο, σε σύγκριση με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών στα 31,77 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Κατά τ’ άλλα, τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου ήταν 30,04 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για έσοδα 28,70 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι πωλήσεις στον τομέα των κέντρων δεδομένων της Nvidia αυξήθηκαν 154%, στα 26,3 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 25,15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 16,6 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά +168% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους. Κατά το α’ εξάμηνο χρήσης, η Nvidia επέστρεψε 15,4 δισ. δολάρια στους μετόχους με τη μορφή μερισμάτων. 

«Η ζήτηση για το “Hopper” παραμένει ισχυρή και οι προοπτικές για το “Blackwell” είναι απίστευτες», δήλωσε ο Jensen Huang, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Nvidia. «Η Nvidia πέτυχε έσοδα ρεκόρ καθώς τα παγκόσμια Data Centers βρίσκονται σε πλήρη ισχύ για τον εκσυγχρονισμό των υπολογιστών με επιταχυνόμενους υπολογισμούς και τεχνητή νοημοσύνη», είπε χαρακτηριστικά. «Η γενετική τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει επανάσταση σε κάθε κλάδο», υπογράμμισε.

«Με βάση την αντίδραση των μετοχών, μια άνοδος 2 δισ. δολαρίων δεν αρκεί για τους επενδυτές» δήλωσε ο Kevin Garrigan, αναλυτής της WestPark Capital.

Η εταιρεία είπε ότι αναμένει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από τα τελευταία της τσιπ Blackwell το τέταρτο τρίμηνο, αντιμετωπίζοντας ανησυχίες για καθυστερήσεις που εμποδίζουν την ανάπτυξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: