Deutsche Bank: Ζημίες 143 εκατ. ευρώ, έπειτα από 15 τρίμηνα με κέρδη

Deutsche Bank: Ζημίες 143 εκατ. ευρώ, έπειτα από 15 τρίμηνα με κέρδη
Η Deutsche Bank είχε επισημάνει ότι θα επρόκειτο για δύσκολο το τρίμηνο λόγω Postbank

Ζημία έγραψε, έπειτα από ένα κερδοφόρο σερί 15 τριμήνων η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, λόγω των προβλέψεων για την Postbank.

Ειδικότερα, η καθαρή ζημία που αναλογεί στους μετόχους ήταν 143 εκατ. ευρώ (155,1 εκατ. δολάρια).

Προηγουμένως, η Deutsche Bank είχε επισημάνει ότι θα επρόκειτο για δύσκολο το τρίμηνο λόγω Postbank, οι προβλέψεις για την οποία θα ανέλθουν σε 1,3 δισεκατομμύριο ευρώ. Η μακροχρόνια αγωγή των επενδυτών ισχυρίζεται ότι η Deutsche Bank πλήρωσε ανεπαρκές ποσό προκειμένου να αναλάβει τον κολοσσό λιανικής τραπεζικής το 2010. 

Κατά τ’ άλλα, η Deutsche Bank ανέφερε ότι τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 2%, στα 7,6 δισεκατομμύρια ευρώ το β΄ τρίμηνο, ενώ η εξοικονόμηση αποδοτικότητας έφτασε το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ. Τα έσοδα στο τμήμα επενδυτικής τράπεζας αυξήθηκαν κατά 10% σε ετήσια βάση, στα 2,6 δισ. ευρώ.

Η τράπεζα δέχθηκε πυρά στη Γερμανία την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι γερμανικές ρυθμιστικές αρχές την επέκριναν για εσφαλμένη αποκάλυψη αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων στις οικονομικές καταστάσεις του 2019, οι οποίες δεν ήταν σύμφωνες με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα.

Η γερμανική ρυθμιστική αρχή BaFin εκτίμησε ότι οι αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις αξίας περίπου 2,076 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν είχαν γνωστοποιηθεί ξεχωριστά στις σημειώσεις για τις δραστηριότητες της Deutsche Bank στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: