Διευθύνων σύμβουλος Amazon AWS: Να παραιτηθείτε, εάν δε θέλετε να επιστρέψετε στο γραφείο

Διευθύνων σύμβουλος Amazon AWS: Να παραιτηθείτε, εάν δε θέλετε να επιστρέψετε στο γραφείο
epa10390357 The Amazon logo is displayed on the exterior of an Amazon software development center (Amazon Web Services) in Bucharest, Romania, 05 January 2023. According to CEO Andy Jassy, Amazon is planning to lay off more than 18,000 employees as part of a workforce reduction. EPA/ROBERT GHEMENT
Ο Ματ Γκάρμαν προειδοποίησε με δριμύ τρόπο τους εργαζομένους που δε βλέπουν θετικά την εργασία από το γραφείο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon Web Services, Ματ Γκάρμαν, απηύθυνε κοφτή προειδοποίηση στους απομακρυσμένους εργαζόμενους: να επιστρέψουν στο γραφείο ή να παραιτηθούν. Το στέλεχος της Amazon δήλωσε πρόσφατα στους υπαλλήλους που αντέδρασαν με τη νέα πενθήμερη πολιτική εργασίας από το γραφείο ότι, «υπάρχουν άλλες εταιρείες», πιθανώς εταιρείες για τις οποίες μπορούν να εργαστούν εξ αποστάσεως, ανέφερε το Reuters την Πέμπτη.

«Αν υπάρχουν άνθρωποι που απλά δε μπορούν να εργαστούν καλά σε αυτό το περιβάλλον και δε το θέλουν, αυτό είναι εντάξει, υπάρχουν και άλλες εταιρείες εκεί έξω», δήλωσε ο Γκάρμαν.

«Παρεμπιπτόντως, δε το εννοώ με άσχημο τρόπο», είπε, προσθέτοντας «θέλουμε να είμαστε σε ένα περιβάλλον όπου δουλεύουμε όλοι μαζί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όταν θέλουμε να καινοτομήσουμε πραγματικά σε ενδιαφέροντα προϊόντα, δε βλέπω πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό όταν δεν είμαστε δια ζώσης».

Ο πρόεδρος της Amazon, Άντι Τζάσι, δήλωσε στους εργαζομένους τον περασμένο μήνα ότι θα υπάρξει πλήρης επιστροφή στο γραφείο που θα ξεκινήσει από το 2025, σε μια αλλαγή από το καθεστώς διήμερης τηλεργασίας το τελευταίο έτος.

Ο Γκάρμαν είναι η πιο πρόσφατη περίπτωση διευθύνοντος συμβούλου τεχνολογίας που επικρίνει την απομακρυσμένη εργασία. Νωρίτερα φέτος, η Dell είπε στους υπαλλήλους της ότι δε θα εξεταστούν για προαγωγή εάν δε δουλεύουν από το γραφείο. Παρόλα αυτά πάντως, η απομακρυσμένη εργασία πιθανότατα δεν πρόκειται να εγκαταληφθεί για τους περισσότερους ανθρώπους. Μελέτες δείχνουν ότι οι περισσότεροι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι θα παραιτούνταν αν έπρεπε να επιστρέψουν στο γραφείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: