Διεθνής Αμνηστία: «Σήμα ντροπής» για το χρηματιστήριο του Λονδίνου η IPO της Shein

Διεθνής Αμνηστία: «Σήμα ντροπής» για το χρηματιστήριο του Λονδίνου η IPO της Shein
The Shein logo is seen in this photo illustration on 23 November, 2023 in Warsaw, Poland. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Λόγω των «αμφισβητήσιμων» εργασιακών προτύπων και προτύπων για τα ανθρώπινα δικαιώματα της εταιρείας γρήγορης μόδας.

Η Διεθνής Αμνηστία του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε την Τρίτη ότι η πιθανή δημόσια εγγραφή (IPO) της Shein στο χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE) θα αποτελούσε «σήμα ντροπής», λόγω των «αμφισβητήσιμων» εργασιακών προτύπων και προτύπων για τα ανθρώπινα δικαιώματα της εταιρείας γρήγορης μόδας.

Η Shein κατέθεσε εμπιστευτικά έγγραφα στη ρυθμιστική αρχή των αγορών της Βρετανίας τον Ιούνιο, δήλωσαν δύο πηγές στο Reuters τη Δευτέρα, ξεκινώντας τη διαδικασία για μια πιθανή εισαγωγή στο Λονδίνο αργότερα φέτος.

«Η επιβράβευση των σημερινών μεθόδων της Shein μέσω μιας εισαγωγής στο χρηματιστήριο θα ήταν ένα παράσημο ντροπής για το χρηματιστήριο του Λονδίνου», δήλωσε σε δελτίο τύπου η Ντομινίκ Μυλέρ, ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας που ειδικεύεται στη βιομηχανία ενδυμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Shein έχει δηλώσει προηγουμένως ότι επενδύει στην ενίσχυση της διακυβέρνησης και της συμμόρφωσης σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού της.

Τα σχέδια της Shein για εισαγωγή στο χρηματιστήριο είχαν συναντήσει πολιτικές αντιδράσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω εργασιακών ανησυχιών.

Η Ρυθμιστική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κίνας (CSRC) νωρίτερα φέτος ενημέρωσε τη Shein ότι δεν θα συνιστούσε τη δημόσια εγγραφή στις ΗΠΑ λόγω των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας της εταιρείας, όπως ανέφερε το Reuters.

Στελέχη της Shein συναντήθηκαν πρόσφατα με εκπροσώπους της Διεθνούς Αμνηστίας και στη συνέχεια απάντησαν γραπτώς σε μια σειρά ερωτήσεων που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com