«Δικαίωμα στην Πόλη» ζητά ο Γιώργος Καμίνης

«Δικαίωμα στην Πόλη» ζητά ο Γιώργος Καμίνης

Η υποψήφιος –και νυν- δήμαρχος Αθηναίων παρουσίασε το πρόγραμμά του για την πόλη.

Την προγραμματική του πρόταση για μια νέα θητεία στον δήμο Αθηναίων παρουσίασε ο νυν δήμαρχος της πρωτεύουσας, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος κατέρχεται στην εκλογική μάχη με τον συνδυασμό «Δικαίωμα στην Πόλη». Στην πολυσέλιδη πρότασή του για την «Αθήνα του 2020» αναλύονται οι πυλώνες του πολιτικού του σχεδιασμού, για μια Αθήνα που προσδοκά να αποτελέσει, όπως είπε, «αιχμή ενός ευρύτερου μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την ανατροπή της κρίσης», καθώς, όπως υποστήριξε, από τούδε και στο εξής «η αναγέννηση της χώρας ξεκινά από τους δήμους».

Βασικό πυλώνα της πολιτικής του πρότασης αποτελεί η ολοκλήρωση της διοικητικής ανασυγκρότησης, με εξορθολογισμό των οικονομικών πόρων και αξιολόγηση του ανθρώπινου δυναμικού για όλες τις υπηρεσίες.

Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση αποτελεί έτερο βασικό πυλώνα του σχεδιασμού του για εξορθολογισμό της γραφειοκρατίας, προκειμένου να εξυπηρετούνται ταχύτερα και αποτελεσματικότερα οι δημότες και οι κάτοικοι της πόλης. Στα μελλοντικά σχέδιά του εντάσσονται, επίσης, η υλοποίηση της «Κάρτας του Δημότη», η αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικών, η αναβάθμιση των Επτά Σημείων Εξυπηρέτησης του Πολίτη σε μοναδικά σημεία συναλλαγής των δημοτών με τον δήμο.

Εφόσον επανεκλεγεί, διεμήνυσε ο κ. Καμίνης, θα προχωρήσει σε «γενναία» μείωση των δημοτικών τελών με τη δημιουργία νέων, δικαιότερων κλιμάκων δημοτικών τελών και την απαλλαγή από τέλη «όπου πραγματικά υπάρχει ανάγκη». Επίσης, εξήγγειλε ότι θα υπάρξει ανάρτηση του Περιουσιολογίου του δήμου στο διαδίκτυο, ώστε να μην μπορεί κανένας να επιβουλεύεται την περιουσία του.

Τέταρτη προτεραιότητά του, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός, με την ολοκλήρωση του Σεράφειου Κολυμβητηρίου, την αναβάθμιση της Τεχνόπολης, τη λειτουργία νέων πολιτιστικών και αθλητικών χώρων και την ψηφιοποίηση του πολιτιστικού θησαυρού της πρωτεύουσας.

Σε ό,τι αφορά την κοινωνική πολιτική ανέλυσε ότι σχεδιάζονται παραρτήματα του Κόμβου Αλληλοβοήθειας στα επτά δημοτικά διαμερίσματα, επεκτείνεται το πρόγραμμα Κοινωνικής Κατοικίας, δημιουργείται πρόγραμμα για ηλικιωμένους με ειδικές συσκευές «ανάγκης» που θα συνδέονται σε έκτακτα περιστατικά με το τηλεφωνικό κέντρο του δήμου, αναβαθμίζονται τα δημοτικά ιατρεία και η Πολυκλινική Αθηνών, η οποία θα αξιοποιείται ως Κέντρο Υγείας 24ωρης λειτουργίας σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.

Όσον αφορά την εκπαίδευση τόνισε ότι τα σχολεία ανοίγουν τις πόρτες τους στις τοπικές κοινωνίες με εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες, επεκτείνεται σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα ο θεσμός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, και με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ανεγείρονται σχολικές μονάδες και παιδικοί σταθμοί, ενώ αναβαθμίζονται οι υπάρχοντες.

Για τη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου, επισήμανε ότι προχωρά η διαχείριση των απορριμμάτων, με πρώτο βήμα τη λειτουργία του νέου Σταθμού Μεταφόρτωσης που συνεπάγεται, όπως διευκρίνισε, μείωση του κόστους λειτουργίας και αύξηση της αποτελεσματικότητας.

Υπογράμμισε επίσης ότι τοποθετούνται πινακίδες Braille για τα άτομα με προβλήματα όρασης και προωθείται το δίκτυο κοινόχρηστων ποδηλάτων και δημιουργούνται ποδηλατόδρομοι.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αφαίρεση των αδειών λειτουργίας από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που καταλαμβάνουν αυθαιρέτως δημόσιους χώρους, στη δημιουργία υποδομών στήριξης νέων επιχειρήσεων και στην προώθηση ανάδειξη της Αθήνας σε κεντρικό τουριστικό προορισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Καμίνης: «Ούτε ένας συμπολίτης μας χωρίς ένα πιάτο φαΐ»