Δημοσιεύματα για το ότι ο Ζελένσκι σκέφτεται την κατάπαυση του πυρός με τη Ρωσία

Δημοσιεύματα για το ότι ο Ζελένσκι σκέφτεται την κατάπαυση του πυρός με τη Ρωσία
Ukraine’s President Volodymyr Zelensky poses prior to address the French National Aassembly as part of his visit to France, in Paris on June 7, 2024. (Photo by JULIEN DE ROSA / POOL / AFP) Photo: AFP
Με αντάλλαγμα κάποιες εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ και την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έγραψε η Corriere della Sera.

Η Ουκρανία θα ήταν έτοιμη για μια κατάπαυση του πυρός κατά μήκος της σημερινής γραμμής του μετώπου στον πόλεμο με τη Ρωσία, χωρίς να αναγνωρίσει την απώλεια εδαφών, με αντάλλαγμα κάποιες εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ και την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έγραψε η Corriere della Sera.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, καθώς ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ξεκινά ευρωπαϊκή περιοδεία με στάσεις στο Παρίσι, τη Ρώμη και το Βερολίνο και θα ήθελε να λάβει διαβεβαιώσεις για μια γρήγορη είσοδο της χώρας του στην ΕΕ.

«Η δραστηριότητα του Ζελένσκι αντανακλά την πεποίθησή του ότι τώρα είναι η ώρα να αναζητηθεί μια διέξοδος που δεν θα αφήσει την Ουκρανία γονατισμένη», αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, υπενθυμίζοντας ότι ο Σεπτέμβριος ήταν ο μήνας με τις μεγαλύτερες εδαφικές απώλειες για την Ουκρανία.

Ένας σημαντικός αριθμός ουκρανικών στρατευμάτων «βρίσκεται παγιδευμένος» στο ρωσικό έδαφος (κοντά στο Κουρσκ) και δεν είναι σε θέση να έρθει σε βοήθεια στο Ντονμπάς, όπου υπερτερούν σε άνδρες, πρόσθεσε η εφημερίδα

«Είναι στο πολιτικό επίπεδο που ο Ζελένσκι θέλει τώρα να πείσει τους Ευρωπαίους. Γνωρίζει ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να παραιτηθεί επίσημα από τα κατεχόμενα εδάφη (πολύ αντιδημοφιλές να το πει, για κάθε Ουκρανό πολιτικό). Ωστόσο, θα ήταν έτοιμος για μια κατάπαυση του πυρός κατά μήκος της σημερινής γραμμής – χωρίς να αναγνωρίσει νέα επίσημα σύνορα, με αντάλλαγμα κάποιες δυτικές δεσμεύσεις» συμπλήρωσε το δημοσίευμα.

Ζητά εγγυήσεις ασφαλείας από τις Ηνωμένες Πολιτείες παρόμοιες με αυτές που έχουν παρασχεθεί στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τις Φιλιππίνες, συνέχισε η εφημερίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: