Δημοσκόπηση Pulse: Σταθερό προβάδισμα ΝΔ – Ποιος προηγείται για την ηγεσία σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Pulse: Σταθερό προβάδισμα ΝΔ – Ποιος προηγείται για την ηγεσία σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
Πολίτες ψηφίζουν για τις Ευρωεκλογές 2024, στο 13ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου Κρήτης, Κυριακή 09 Ιουνίου 2024. Οι ευρωεκλογές 2024 διεξάγονται πανευρωπαϊκά 6 με 9 Ιουνίου και δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους την χρονιά των εκλογών. Φέτος, για πρώτη φορά στην Ελλάδα εφαρμόστηκε και η επιστολική ψήφος. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ισχυρό προβάδισμα από το ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται – δημοσκοπικά – στη δεύτερη θέση.  

Tις προτιμήσεις των πολιτών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τα ποσοστά των κομμάτων τη συγκεκριμένη περίοδο, καταγράφει η μεγάλη δημοσκόπηση της Pulse, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτο κόμμα, με μεγάλο προβάδισμα από το ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Τρίτος φαίνεται να έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση να ακολουθούν.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, τα ποσοστά των κομμάτων καταγράφονται ως εξής:

ΝΔ: 24,5%

ΠΑΣΟΚ: 13%

ΣΥΡΙΖΑ: 9,5%

ΚΚΕ: 9%

Ελληνική Λύση: 8 %

Φωνή Λογικής: 4%

Πλεύση Ελευθερίας: 3,5%

Νίκη: 3%

ΜέΡΑ25: 3,1%

Νέα Αριστερά: 2,1%

Εκλογές ΠΑΣΟΚ

Την Κυριακή διεξάγεται ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την ηγεσία του κόμματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στη μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης ενώ για τη 2η θέση, θα «κονταροχτυπιούνται», σχεδόν με ίδια ποσοστά, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Παύλος Γερουλάνος και ο Χάρης Δούκας.

Όσον αφορά στο debate των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και το ποσοστό στο οποίο επηρέασε τους ψηφοφόρους, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που δήλωσαν ότι άλλαξαν την επιλογή τους.

Κασσελάκης για πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ

Aναφορικά με τις επικείμενες εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, παρ’ ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία δήλωσης των υποψηφιοτήτων, οι ψηφοφόροι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνουν να επιμένουν στον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος προηγείται με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.

Μεγάλη δυσαρέσκεια φαίνεται και για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κουμουνδούρου, καθώς μόλις το 11% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει καλύτερο μέλλον.

Δείτε αναλυτικά την δημοσκόπηση της Pulse:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: News247.gr