Δυναμικό come back του Hilton ως THE ILISIAN

Δυναμικό come back του Hilton ως THE ILISIAN
default
Η επένδυση των 330 εκατ. ευρώ που βάζει τα Ιλίσια στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Σε THE ILISIAN μετονομάζεται το Hilton ένα ιστορικό κτήριο, το οποίο για 61 χρόνια υπήρξε ορόσημο της πόλης των Αθηνών αποτελώντας πρότυπο μοντερνισμού. Το ιστορικό κτίριο που στέγαζε το Hilton Athens για πάνω από μισό αιώνα, μετεξελίσσεται από ένα ξενοδοχείο σε ένα οικοσύστημα  πολλαπλών χρήσεων και εμπειριών όπου θα συνυπάρχουν ένα νέο ξενοδοχείο και κατοικίες των βραβευμένων brands Conrad και Waldorf Astoria της Hilton, χώροι γαστρονομίας, ψυχαγωγίας, ευεξίας, shopping καθώς και μια σύγχρονη λέσχη μελών, συνδέοντας τον κόσμο με την σύγχρονη Αθήνα.

Η αποκάλυψη του ονόματος, εμπνευσμένο από τον ιστορικό ποταμό Ιλισό καθώς και από τη γειτονιά των Ιλισίων, έγινε παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έκανε λόγο για ένα τοπόσημο για την Αθήνα του αύριο, με την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του ξενοδοχείου να υπολογίζεται στα τέλη του επόμενου χρόνου. Πρόκειται για ένα έργο της τάξης των 330 εκατ. ευρώ προ ΦΠΑ, το οποίο θα δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και θα θέσει τα Ιλίσια στο επίκεντρο του παγκόσμιου τουριστικού χάρτη.

«Η εν λόγω στρατηγική επένδυση σηματοδοτεί την επαναγνωριμία του Hilton του 1963 στον 21ο αιώνα. Θα μας πάρει λίγο καιρό να συνηθίσουμε το νέο όνομα. Στόχος είναι να φέρει πίσω στην Αθήνα όσους έφυγαν πριν από χρόνια και να τους δώσει τη δυνατότητα να ξαναγίνουν μόνιμοι κάτοικοι. Η Αθήνα συνδυάζει την τέχνη, τον πολιτισμό, την ευεξία και την πλούσια γαστρονομία. Θέλουμε το THE ILISIAN να γίνει το καμάρι όλων των Αθηναίων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός, τονίζοντας πως αυτό που ζητά από τους επαγγελματίες του τουρισμού και τους επιχειρηματίες είναι υψηλή επαγγελματική εξειδίκευση και καλοπληρωμένους εργαζόμενους.

Στην νέα ταυτότητα του εμβληματικού ξενοδοχείου που διαθέτει διαχρονική αρχιτεκτονική κληρονομιά και για πάνω από 6 δεκαετίες βρισκόταν στο επίκεντρο των εξελίξεων, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος.

«Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης κλίμακας για την υλοποίηση του οποίου έχουν συνεργαστεί μεταξύ τους 18 αρχιτεκτονικά γραφεία από Ελλάδα και εξωτερικό. Μιλάμε ουσιαστικά για ένα σημείο συνάντησης και έμπνευσης που θα συνδέσει ανθρώπους, ιστορίες και ιδέες, δημιουργημένο από τα Ιλίσια για τα Ιλίσια, ικανό να παράξει δυνατές αναμνήσεις και εμπειρίες για τις επόμενες γενιές».

Αποτύπωμα 1,25 δις ευρώ την πρώτη 5ετία

Θίγοντας το θέμα της βιωσιμότητας πρόσθεσε ότι στόχος της διοίκησης είναι το The Ilisian να καταστεί από τα πρώτα ξενοδοχεία στη χώρα που θα λάβουν την πιστοποίηση lead gold.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη τουριστική επένδυση μεγάλης κλίμακας εκτιμάται ότι θα έχει τεράστια επίδραση στην τοπική οικονομία της Αττικής και της χώρας. Βάσει έρευνας που εκπόνησε το Πανεπιστήμιο Πειραιά προκύπτει ότι η συνολική θετική επίδραση από τη λειτουργία του νέου προορισμού στην ελληνική οικονομία θα ξεπεράσει τα 1,25 δις έως και την πρώτη 5ετη λειτουργία του.

Περί τα 450 εκατ. ευρώ αποτιμάται η επίδραση κατασκευαστικών εργασιών, 749 εκατ. ευρώ η επίδραση της διαμονής και 75 εκατ. ευρώ η επίδραση της εμπορικής δραστηριότητας. Παράλληλα, θα ανοίξουν 800 άμεσες νέες θέσεις εργασίας, τριπλάσιες σε αριθμό από αυτές που είχε το Hilton και  συνολικά  θα δημιουργηθούν 1.760 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: