Δύο Έλληνες πίσω από το πρώτο μεταπτυχιακό καρδιαγγειακών παθήσεων
- 26/07/2014, 09:02
- SHARE
Ο Ηλίας Μόσιαλος και ο Πάνος Βάρδας δημιούργησαν ένα νέο καταρτισμένο επαγγελματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα που θα αρχίσει φέτος τον Οκτώβριο.
Το Κέντρο Οικονομικών της Υγείας στη London School of Economics (LSE Health), το οποίο διευθύνει ο καθηγητής πολιτικής της υγείας και πρώην υπουργός Ηλίας Μόσιαλος και η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιολογίας, πρόεδρος στην οποία είναι ο καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Πάνος Βάρδας, ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν ένα νέο επαγγελματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα επιπέδου «Μάστερ» (MSc) ειδικά για όσους εργάζονται στο πεδίο των καρδιαγγειακών παθήσεων.
Το διεπιστημονικό πρόγραμμα (MSc in Health Economics, Outcomes and Management in Cardiovascular Diseases) θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2015 στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου (LSE), και σε αυτό θα συμμετέχουν 30 φοιτητές κάθε χρόνο. Ουσιαστικά, είναι το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του είδους του, το οποίο θα προσφέρει σε επαγγελματίες στον τομέα των καρδιαγγειακών επιστημών την ευκαιρία να αποκτήσουν μια επίσημη μεταπτυχιακή εξειδίκευση, ενώ θα συνεχίσουν να εργάζονται.
Το πρόγραμμα θα αποτελείται από τέσσερα εντατικά 15ήμερα, που θα δίνουν στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να αναλάβουν υπεύθυνες και διευθυντικές θέσεις στο πεδίο της επαγγελματικής ενασχόλησής τους. Έμφαση θα δίνεται σε θέματα μάνατζμεντ, οικονομικών της υγείας, έρευνας και πολιτικής της υγείας. Εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, φαρμακοβιομηχανίες, άλλες εταιρείες του ιατρικού τομέα, δημόσιες υπηρεσίες και μη κυβερνητικούς οργανισμούς μπορούν να συμμετάσχουν.
«Οι καρδιαγγειακές παθήσεις παραμένουν η κύρια αιτία θανάτων παγκοσμίως και τόσο οι ιατρικές, όσο και οι οικονομικές γνώσεις είναι ουσιώδεις για να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς, τους παρόχους και τα συστήματα υγείας», δήλωσε ο κ. Μόσιαλος και τόνισε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιολογίας, «ώστε να υλοποιηθεί αυτό το μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα, σχεδιασμένο για ειδικούς που εργάζονται σε αυτό το πεδίο».
Ο κ. Βάρδας, από την πλευρά του, τόνισε ότι «το πρόγραμμα δεν θα παρέχει μόνο στους ειδικούς του καρδιαγγειακού τομέα την ευκαιρία να αποκτήσουν παγκοσμίου επιπέδου γνώσεις στα οικονομικά της υγείας, την έρευνα και το μάνατζμεντ, θα επιτρέψει στην επόμενη γενιά ηγετών να διευρύνει τους ορίζοντές της σε ένα διεθνές περιβάλλον».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε ακόμα:
«Έξυπνο νάνο-τσιμέντο» από τρία ελληνικά πανεπιστήμια