ΔΥΠΑ: Πότε ξεκινούν τα νέα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης σε Λάρισα και φυλακές Κορυδαλλού

ΔΥΠΑ: Πότε ξεκινούν τα νέα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης σε Λάρισα και φυλακές Κορυδαλλού
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Από αύριο, Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου ξεκινούν σε Λάρισα και Κορυδαλλό τα δύο νέα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης της ΔΥΠΑ για ανέργους και κρατούμενους αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, στη Λάρισα θα υλοποιηθεί πρόγραμμα στην «Κοπτική-Ραπτική» διάρκειας 250 ωρών, με σκοπό οι καταρτιζόμενοι να αποκτήσουν βασικές τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες στη σχεδίαση και δημιουργία πατρόν λευκών ειδών, να αναγνωρίζουν τις τεχνικές προδιαγραφές των μηχανών ραφών, να περιγράφουν τις αρχές συσκευασίας και να καθορίζουν τις διαδικασίες παραγωγής.

Το εν λόγω πρόγραμμα σχεδιάστηκε σχεδιάστηκε μετά από αίτημα του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) και θα καταρτιστούν 15 άνεργοι 18-60 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, μόνιμοι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλίας. Η δράση θα διεξαχθεί δια ζώσης στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης «Μπεττίνα» – Είδη Πλεκτικής ΑΒΕΕ, που εδρεύει στη Βιομηχανική Περιοχή Λάρισας. Οι καταρτιζόμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα 2,50 ευρώ καθαρά ανά ώρα κατάρτισης, ενώ θα καλυφθούν με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθόλη τη διάρκεια της κατάρτισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα «Συντηρητές Κτιρίων» που θα υλοποιηθεί στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού, θα είναι διάρκειας 250 ωρών και 25 κρατούμενοι θα εκπαιδευτούν να αναγνωρίζουν την τεχνολογία υλικών των κτιρίων, να εκτελούν επεμβάσεις διορθωτικής συντήρησης-επισκευής, να εφαρμόζουν τις κατάλληλες τεχνικές αποκατάστασης βλαβών στις υδραυλικές και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και να πραγματοποιούν απλές ξυλουργικές και οικοδομικές εργασίες χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία και υλικά.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων των κρατουμένων σε επαγγελματικά πεδία που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας και την ουσιαστική υποστήριξή τους στο νέο τους ξεκίνημα έπειτα από την αποφυλάκισή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: