ΕΕ: Η Apple «ανοίγει» σε ανταγωνιστές το σύστημα πληρωμών από τα iPhone

ΕΕ: Η Apple «ανοίγει» σε ανταγωνιστές το σύστημα πληρωμών από τα iPhone
02 December 2021, Baden-Wuerttemberg, Villingen-Schwenningen: An Apple logo is seen on a MacBook Air. Photo: Silas Stein/dpa (Photo by Silas Stein / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Η τεχνολογία tap-and-go που ονομάζεται επικοινωνία κοντινού πεδίου (NFC) επιτρέπει τις ανέπαφες πληρωμές με πορτοφόλια κινητών τηλεφώνων.

Οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποδέχθηκαν την Πέμπτη την προσφορά της Apple να ανοίξει το σύστημα πληρωμών tap-and-go για κινητά σε ανταγωνιστές της, προκειμένου να διευθετηθεί μια τετραετής έρευνα που θα μπορούσε να έχει οδηγήσει σε ένα βαρύ πρόστιμο για την κατασκευάστρια εταιρεία των iPhone.

«Οι τελικές δεσμεύσεις της Apple θα αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες της για τον ανταγωνισμό σχετικά με τον περιορισμό από την Apple της πρόσβασης των προγραμματιστών κινητών πορτοφολιών τρίτων κατασκευαστών σε πληρωμές NFC σε καταστήματα για τους χρήστες iOS» ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

Η προσφορά της Apple θα ισχύει για 10 χρόνια. Η τεχνολογία tap-and-go που ονομάζεται επικοινωνία κοντινού πεδίου (NFC) επιτρέπει τις ανέπαφες πληρωμές με πορτοφόλια κινητών τηλεφώνων.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η προσφορά της θα δώσει στους Ευρωπαίους προγραμματιστές τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν τις πληρωμές tap-and-go για κλειδιά αυτοκινήτων, κλειστές μεταφορές, εταιρικές κονκάρδες, κλειδιά σπιτιών, κλειδιά ξενοδοχείων, πιστότητες/αμοιβές εμπόρων και εισιτήρια εκδηλώσεων μέσα από τις εφαρμογές iOS τους.

Η αρχή επιβολής του ανταγωνισμού της ΕΕ κατηγόρησε πριν από δύο χρόνια την Apple ότι παρεμπόδιζε τον ανταγωνισμό για το κινητό πορτοφόλι της Apple Pay εμποδίζοντας τους προγραμματιστές εφαρμογών ανταγωνιστικών κινητών πορτοφολιών να έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία tap-and-go.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com