ΕΕ: Μέχρι την αρχή Αυγούστου η απόφαση για το deal HP – Juniper, ύψους 14 δισ. δολαρίων

ΕΕ: Μέχρι την αρχή Αυγούστου η απόφαση για το deal HP – Juniper, ύψους 14 δισ. δολαρίων
22 November 2019, Baden-Wuerttemberg, Böblingen: The logo of the IT company Hewlett Packard Enterprise (HPE) can be seen on a facade. HPE now offers its employees six months parental leave with full payment. (to dpa: "Parental leave with full salary - how companies compete for employees") Photo: Marijan Murat/dpa (Photo by MARIJAN MURAT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Η συμφωνία που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο θα ενισχύσει τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης (AI) της HP.

Οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αποφασίσουν έως την 1η Αυγούστου εάν θα εγκρίνουν την εξαγορά της Juniper Networks από την της Hewlett Packard Enterprise, ύψους 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως προκύπτει από ανακοίνωση την Παρασκευή στον ιστότοπο της Κομισιόν.

Η συμφωνία που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο θα ενισχύσει τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης (AI) της HPE και θα διπλασιάσει τις δραστηριότητές της στον τομέα της δικτύωσης, υπογραμμίζοντας την προσπάθεια πολλών εταιρειών να καταστήσουν την AI τον επόμενο μεγάλο μοχλό ανάπτυξής τους.

Η Κομισιόν θα μπορούσε να εγκρίνει τη συμφωνία με ή χωρίς να απαιτήσει παραχωρήσεις μετά την προκαταρκτική της εξέταση ή να ξεκινήσει έρευνα πλήρους κλίμακας.

Η HPE αναμένεται να επισημάνει τον ηγέτη της αγοράς και ανταγωνιστή της Juniper, τη Cisco, για να αμβλύνει τυχόν ανησυχίες της ΕΕ για τον ανταγωνισμό.

Η βρετανική αρχή ανταγωνισμού εξετάζει επίσης τη συμφωνία, ενώ η απόφασή της αναμένεται να εκδοθεί έως τις 14 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: