«Είμαστε συνηθισμένοι στα κρεματόρια»: Σοκ στην Ιταλία για τη δήλωση δημοτικού συμβούλου του κόμματος Μελόνι

«Είμαστε συνηθισμένοι στα κρεματόρια»: Σοκ στην Ιταλία για τη δήλωση δημοτικού συμβούλου του κόμματος Μελόνι
epa11411967 Italian Prime Minister Giorgia Meloni holds a press conference after the G7 summit at Borgo Egnazia resort in Savelletri, southern Italy, 15 June 2024. The 50th G7 summit brought together the Group of Seven member states leaders in Borgo Egnazia resort in southern Italy from 13 to 15 June 2024. EPA/ETTORE FERRARI Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η δήλωση έγινε κατά την διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης, παρουσία βουλευτών και γερουσιαστών.

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία φράση δημοτικού συμβούλου του κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελονι.

Ο Τζουζέπε Μαράσκο, εκλεγμένος σύμβουλος στον δήμο της Μανφρεντόνια, στην περιφέρεια του Μπάρι, σε ηχογράφηση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας La Repubblica, ακούγεται ξεκάθαρα να λεει: “είμαστε συνηθισμένοι στα κρεματόρια”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δήλωση αυτή έγινε κατά την διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης παρουσία, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, βουλευτών και γερουσιαστών. Πρόκειται, υποτίθεται, για παρέμβαση που έγινε έπειτα από προηγούμενη τοποθέτηση, στην οποία γινόταν αναφορά στην ζέστη που επικρατούσε στην αίθουσα. Πολλοί από τους παρευρισκόμενους ακούγονται στην ηχογράφηση να γελούν.

Ο Μαράσκο στηρίζει τον υποψήφιο δήμαρχο Ούγκο Γκάλι και θέλει να γίνει αντιδήμαρχος. Ο δεύτερος γύρος την δημοτικών εκλογών στην Μανφρεντόνια θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή και έως τωρα η σοκαριστική του δήλωση δεν σχολιάστηκε από ιθύνοντες των Αδελφών της Ιταλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: