Είσοδο – έκπληξη στο τουρκικό χρηματιστήριο ετοιμάζει η Burger King

Είσοδο – έκπληξη στο τουρκικό χρηματιστήριο ετοιμάζει η Burger King
epa09623531 People check rates on a board of currency exchange office in Istanbul, Turkey, 23 November 2021. Turkish lira hits a new record low level against the US Dollar. EPA/SEDAT SUNA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στη μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά (IPO) σε όρους δολαρίων που έχει δει η Τουρκία από το 2018.

Η TAB Gida, η διαχειρίστρια εταιρεία της Burger King στην Τουρκία, έλαβε έγκριση για την πώληση μετοχών στo χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, καθιστώντας την ενδεχομένως τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά (IPO) σε όρους δολαρίων που έχει δει η Τουρκία από το 2018.

Η TAB Gida Sanayi ve Ticaret AS θα πουλήσει έως και 52,5 εκατομμύρια μετοχές προς 130 τουρκικές λίρες η κάθε μία για να αντλήσει 6,83 δισ. λίρες (246 εκατ.δολάρια), σύμφωνα με την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών που δημοσιεύθηκε μετά το κλείσιμο της αγοράς την Πέμπτη. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου περιλαμβάνει περίπου 28,9 εκατομμύρια νέες μετοχές, ενώ η μητρική TFI TAB Food Investments θα πουλήσει άλλα 23,6 εκατομμύρια μετοχών, μετέδωσε το Blomberg.

Η TAB Gida λειτουργεί περίπου 1.500 εστιατόρια στην Τουρκία, στα κατεχόμενα της Κύπρου τη Βόρεια Μακεδονία και τη Γεωργία, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 700 καταστημάτων Burger King. Άλλα brand που «τρέχει» περιλαμβάνουν τα Arby’s, Popeyes, Sbarro και Subway, καθώς και μια σειρά από εγχώριες μάρκες.

Τα έσοδά της σημείωσαν άλμα 125% το 2022 στα 8,62 δισ. λίρες, ενώ τα καθαρά κέρδη ήταν 361,8 εκατ. λίρες, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας.

Το 2021, το Bloomberg ανέφερε ότι μια τουρκική δημόσια εγγραφή ήταν μεταξύ των επιλογών της TFI TAB Food Investments.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com