Είστε ειδικός/ή στην Taylor Swift; Ίσως σας περιμένει μια θέση εργασίας σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου

Είστε ειδικός/ή στην Taylor Swift; Ίσως σας περιμένει μια θέση εργασίας σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου
US singer Taylor Swift performs on stage during a concert as part of her Eras World Tour in Sydney on February 23, 2024. (Photo by DAVID GRAY / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE -- / “The erroneous mention[s] appearing in the metadata of this photo by DAVID GRAY has been modified in AFP systems in the following manner: [Adding RESTRICTIONS] Please immediately use the restrictions on all your online services and make the necessary changes in your servers. If you have been authorized by AFP to distribute it (them) to third parties, please ensure that the same actions are carried out by them. Failure to promptly comply with these instructions will entail liability on your part for any continued or post notification usage. Therefore we thank you very much for all your attention and prompt action. We are sorry for the inconvenience this notification may cause and remain at your disposal for any further information you may require.” Photo: AFP
Το Μουσείο Victoria & Albert του Λονδίνου, αναζητά έναν «σούπερ θαυμαστή ή θαυμάστρια» της Swift.

Της Prarthana Prakash

Ξέρετε απ’ έξω τους στίχους των τραγουδιών της Taylor Swift; Μπορεί να έχετε μια κρυφή δεξιότητα της οποίας τη σημασία αγνοείτε εντελώς!

Το αξιοσέβαστο Μουσείο Victoria & Albert του Λονδίνου, το οποίο είναι άνω των 170 ετών και δέχεται σχεδόν 3 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, αναζητά έναν «σούπερ θαυμαστή ή θαυμάστρια» της Swift.

Η καταχώριση άνοιξε στα τέλη Φεβρουαρίου και επρόκειτο να κλείσει την περασμένη Πέμπτη, αν και η δημοσίευση λέει ότι η κενή θέση έχει ήδη καλυφθεί. Ο σύμβουλος θα συνεργάζεται με τους επιμελητές του V&A που επιβλέπουν πάνω από 2,8 εκατομμύρια εκθέματα και μουσειακά κομμάτια.

«Πάντα προσπαθούμε να μαθαίνουμε περισσότερα για τη συλλογή μας, ενώ μέσα από τις επιλογές μας ορίζουμε και τις τάσεις για το τι να συλλεχθεί στη συνέχεια», έγραφε η περιγραφή της θέσης εργασίας. «Άρα, θέλουμε να ακούσουμε από εσάς σχετικά με το καινοτόμο ενδιαφέρον σας και γιατί είναι σημαντικό για την ιστορία της τέχνης και του design, καθώς και για το μέλλον της δημιουργικότητας».

Οι επιτυχόντες θα αμείβονται με συγκεκριμένο ωρομίσθιο, ανέφερε το BBC. Θα λάβουν επίσης άλλα κίνητρα, όπως συνδρομή στο V&A.

Ο διευθυντής του μουσείου, Tristram Hunt, είπε σε διάφορα μέσα ενημέρωσης ότι η θέση είχε σκοπό να «προάγει και να ανακαλύψει περισσότερα για την τεράστια, και συχνά εκπληκτική, δημιουργική ποικιλία που προσφέρεται στο V&A, καθώς και να μας βοηθήσει να μάθουμε περισσότερα για τις ιστορίες design που είναι σχετικές για το κοινό μας σήμερα».

Το μουσείο προσκαλεί επίσης θαυμαστές και γνώστες άλλων ιδιόμορφων στοιχείων της ποπ κουλτούρας—συμπεριλαμβανομένων των Crocs και των emoji.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το V&A έχει φιλοξενήσει εκθέσεις με επίκεντρο την ποπ κουλτούρα στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένης μιας πρόσφατης που καλύπτει την κορεατική μουσική και το δράμα. Αναζήτησε επίσης στο παρελθόν ειδικούς για τα Lego και τα Pokémon. Αλλά είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται αγγελία αναφορικά με τη Swift, η οποία έχει κερδίσει 14 Grammy και έχει κυκλοφορήσει περίπου 243 τραγούδια μέχρι σήμερα.

Οι εκπρόσωποι του V&A δεν απάντησαν στα αιτήματα του Fortune για κάποιο σχόλιο σχετικά με το τι οδήγησε στη συγκεκριμένη αγγελία για εργασία ή τον αριθμό των ανθρώπων που έκαναν αίτηση.

Δεν είναι μυστικό ότι η Swift συγκαταλέγεται μεταξύ των καλλιτεχνών με τη μεγαλύτερη επιρροή στην πρόσφατη ιστορία. Η περιοδεία της με την επωνυμία Eras Tour την έκανε δισεκατομμυριούχο ενώ η ίδια είναι μια υπολογίσιμη οικονομική δύναμη, αυξάνοντας τις καταναλωτικές δαπάνες κατά περίπου 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η παρουσία της στο Super Bowl για να υποστηρίξει τον φίλο της, Travis Kelce, τράβηξε τα βλέμματα των διαφημιστών και των brands που ήθελαν να προσεγγίσουν τους θαυμαστές της. Επίσης, χάρισε στο NFL περίπου 9,6 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεάν δημοσιότητα, ανέφερε το US News, επικαλούμενο τα στοιχεία της AdVenture Media.

Οι περιοδείες άλλων καλλιτεχνών έχουν αντίκτυπο και στις τοπικές οικονομίες — για παράδειγμα, η Renaissance Tour περιοδεία της Beyoncé θεωρείται ότι ενίσχυσε τον πληθωρισμό της Σουηδίας καθώς δεκάδες επισκέπτες ήρθαν στη Στοκχόλμη για να δουν την καλλιτέχνιδα της R&B.

Η Swift φέρνει την περιοδεία της στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούνιο και τον Αύγουστο – και εκτιμάται ότι θα μπορούσε να επιδράσει στην οικονομία και να τροφοδοτήσει μεγαλύτερες δαπάνες.

Για μια ποπ σταρ όπως η Swift, της οποίας η φήμη εκτείνεται τόσο πολύ, είναι λογικό να θέλει κάποιος να μελετήσει βαθύτερα την επιρροή της. Τόσο πολύ, που ακόμη και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ξεκίνησε ένα μάθημα για τη Swift για να μελετήσει τα τραγούδια της, τους στίχους τους και το καλλιτεχνικό της στυλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com