Εκκίνηση για τη μεγαλύτερη πλατφόρμα επιχειρηματικής ανάπτυξης
- 08/05/2014, 19:17
- SHARE
Το Global Entrepreneurship Week συνδέει τα επιχειρηματικά οικοσυστήματα δέκα διαφορετικών χωρών.
Oι Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) διοργανώνουν στην Αθήνα το Global Entrepreneurship Week (GEW) Europe Meet Up 2014, την ετήσια συνάντηση των Διοργανωτών της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας (ΠΕΕ), της μεγαλύτερης πλατφόρμας ανάπτυξης και σύνδεσης των εθνικών επιχειρηματικών οικοσυστημάτων. Φέτος στο GEW Europe Meetup πρόκειται να φιλοξενηθούν εκπρόσωποι της ΠΕΕ από 10 χώρες της Ευρώπης, την Τουρκία και το Ισραήλ (Δανία, Φινλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Μολδαβία, Κόσσοβο, Ολλανδία, Μονακό, Τουρκία, Ισραήλ, Κύπρος, Ελλάδα).
Στόχος είναι η διασύνδεση της Ελλάδας ως κέντρου επιχειρηματικότητας με τα διεθνή οικοσυστήματα, η διερεύνηση μελλοντικών συνεργιών και η περαιτέρω ενδυνάμωση αυτού του διεθνούς δικτύου. Κατά την διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Μαΐου στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, δόθηκε η ευκαιρία στους εκπροσώπους της ΠΕΕ να ενημερωθούν για την ελληνική επιχειρηματική σκηνή μέσα από τις δράσεις και πρωτοβουλίες θεσμικών και ακαδημαϊκών φορέων.
Ακόμη, πραγματοποιήθηκαν δύο εργαστήρια (workshops) γύρω από τις ευκαιρίες στήριξης που προσφέρει η ΕΕ σε μικρομεσαίες και startup επιχειρήσεις, καθώς και την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων.
«Δουλεύουμε συστηματικά για να αναπτύξουμε κανάλια εξωστρέφειας και να αναδείξουμε την Αθήνα και την Ελλάδα ως κέντρο ανάπτυξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και δημιουργίας ευκαιριών. Στόχος να αξιοποιήσουμε το κεφάλαιο γνώσης και δεξιοτήτων καθώς και τη γεωγραφική θέση της χώρας ώστε να εξελιχθεί σε ένα κέντρο καινοτομίας για την ευρύτερη περιοχή» τονίζει ο Μιχάλης Στάγκος, Συν-ιδρυτής των ID-GC.
«Ήταν μεγάλη μου χαρά που βρέθηκα στην συνάντηση του GEW Europe Meetup. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις είναι το μέλλον που μπορεί να συμβάλει στην μείωση της ανεργίας αλλά και στην ανάπτυξη που όλοι επιζητούμε. Νομίζω ότι πρέπει να δούμε το επόμενο χρονικό διάστημα πως μπορούμε να βοηθήσουμε όλους αυτούς τους νέους επιχειρηματίες από την δική μας πλευρά παρέχοντας την κατάλληλη ενημέρωση ώστε να ξεκινήσουν σωστά την επιχειρηματική τους δραστηριότητα», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.
Με τη σειρά του ο Αλέξης Γαληνός, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ), παρουσίασε το σχέδιο της Αθήνας για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και αναφέρθηκε στις δράσεις που υλοποιούνται είτε απευθείας από την ΕΑΤΑ όπως το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων και το InnovAthens, είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς όπως το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο συνδέοντας έτσι την έρευνα με την αγορά.
Στη συνέχεια, ο Γιώργος Δουκίδης, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ACEin) χαρακτήρισε το GEW Meet Up ως μια σημαντική πρωτοβουλία για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την ανταλλαγή καλών πρακτικών, ιδιαίτερα σε τομείς που η Ελλάδα έχει να επιδείξει αξιόλογα παραδείγματα. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στον ρόλο των ID-GC και στις δυνατότητες που προσφέρουν σε νέους ανθρώπους να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες και να βρουν ευκαιρίες χρηματοδότησης και περαιτέρω ανάπτυξης.
Τέλος, ο Viorel Peca, Επικεφαλής του Τμήματος Καινοτομίας, Γεν Δ/νση CNECT, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρθηκε στη δημιουργικότητα και τον ενθουσιασμό που χαρακτηρίζει την ελληνική επιχειρηματική σκηνή καθώς και στην δραστηριοποίηση πολύ αξιόλογων startup επιχειρήσεων.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα, οι εκπρόσωποι της ΠΕΕ θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν συνολικά το επιχειρηματικό οικοσύστημα μέσα από βιωματικές εμπειρίες που σχεδιάστηκαν με την υποστήριξη επιτυχημένων νεοφυών επιχειρήσεων. Παράλληλα, μέσα από σύντομες επισκέψεις σε συνεργατικούς χώρους και θερμοκοιτίδες θα έρθουν σε επαφή με την εγχώρια startup σκηνή.
Διαβάστε ακόμη: