Εκλογές στη Γαλλία: Σχεδόν διπλάσιο το ποσοστό της Λεπέν έναντι του Μακρόν, σε νέα δημοσκόπηση

Εκλογές στη Γαλλία: Σχεδόν διπλάσιο το ποσοστό της Λεπέν έναντι του Μακρόν, σε νέα δημοσκόπηση
Η αριστερή συμμαχία του Νέου Λαϊκού Μετώπου λαμβάνει το 28% των ψήφων, πάνω από το κόμμα του Μακρόν.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Les Echos την Παρασκευή, το γαλλικό ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (NR) της Μαρίν Λεπέν αύξησε περαιτέρω το ποσοστό του και μπορεί να φτάσει το 37% των ψήφων, δύο ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη χώρα.

Το NR αυξήθηκε κατά 2% σε σχέση με την τελευταία δημοσίευση της δημοσκόπησης που συνέταξε η OpinionWay πριν από μία εβδομάδα, ενώ το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν εκτιμάται ότι θα φθάσει το 20%, μειωμένο κατά 2% σε σχέση με την τελευταία δημοσίευση.

Η αριστερή συμμαχία του Νέου Λαϊκού Μετώπου λαμβάνει το 28% των ψήφων, ποσοστό αμετάβλητο σε σχέση με μια εβδομάδα πριν.

Η έρευνα της OpinionWay δεν έκανε προβλέψεις εδρών για την επόμενη Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας, η οποία, λόγω του συστήματος πλειοψηφίας δύο γύρων, θα μπορούσε να διαφέρει σημαντικά από τη μετρούμενη λαϊκή ψήφο.

Το BFM TV, σε μια διαφορετική δημοσκόπηση που καταρτίστηκε από την Elabe, δήλωσε ότι το RN θα μπορούσε ενδεχομένως να περάσει τον πήχη των 289 εδρών για την απόλυτη πλειοψηφία, τοποθετώντας το κόμμα και τους συμμάχους του σε ένα εύρος 260-295 εδρών.

Το τελικό αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό μετά τον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας στις 7 Ιουλίου και είναι δύσκολο να προβλεφθεί στην παρούσα φάση, καθώς θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το κατά πόσο οι αντίπαλοι του RN θα συμμαχήσουν και θα αποσύρουν τους δικούς τους υποψηφίους για τον δεύτερο γύρο για να εμποδίσουν την ακροδεξιά.

Ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Αττάλ κατηγόρησε την Πέμπτη τον ηγέτη του RN Τζορντάν Μπαρντέλα ότι ανέχεται ρατσιστικό λόγο στις τάξεις του ακροδεξιού στρατοπέδου του, εν μέσω μιας έντονης τελευταίας τηλεοπτικής συζήτησης πριν από την ψηφοφορία – κατηγορία που ο Μπαρντέλα απέρριψε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com