Εκλογές στη Βρετανία: Η «δημιουργία πλούτου» στο επίκεντρο του μανιφέστου Στάρμερ

Εκλογές στη Βρετανία: Η «δημιουργία πλούτου» στο επίκεντρο του μανιφέστου Στάρμερ
epa08137840 Keir Starmer speaks during the first Leader and Deputy Leader hustings event in Liverpool, Britain, 18 January 2020. A Labour Party leadership election will be held in 2020 after the current leader, Jeremy Corbyn, said that he intended to resign following the party's poor results at the 2019 general election. The result of the leadership election will be announced on 04 April EPA/PETER POWELL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Υπόσχεται φορολογικές μεταρρυθμίσεις και ενίσχυση ιδιωτικών επενδύσεων για την τροφοδότηση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Ο ηγέτης των Βρετανών Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, έθεσε τη δημιουργία πλούτου ως κεντρικό άξονα του μανιφέστου του, δεσμευόμενος για πολιτική και οικονομική σταθερότητα που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να τροφοδοτήσουν την οικονομική μεγέθυνση. Με τις βουλευτικές εκλογές να πλησιάζουν, ο Στάρμερ παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιό του, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική του θα βασιστεί περισσότερο στα πρότυπα του πρώην ηγέτη των Εργατικών, Τόνι Μπλερ, και όχι του προκατόχου του, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Το μανιφέστο του Στάρμερ αντιπροσωπεύει μια σαφή ρήξη από την παραδοσιακή εικόνα των Εργατικών ως κόμμα “φόρων και δαπανών”, επικεντρώνοντας στην αντιμετώπιση διαρθρωτικών προβλημάτων γύρω από τον σχεδιασμό και τη στέγαση για την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είναι ένα μανιφέστο για τη δημιουργία πλούτου – αυτή είναι η υπ΄αριθμόν ένα προτεραιότητά μας», δήλωσε ο Στάρμερ, προσθέτοντας ότι η εντολή που ζητούν από τη Βρετανία είναι για οικονομική ανάπτυξη.

Ο Στάρμερ τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, αναφερόμενος στην πολιτική αστάθεια που χαρακτήρισε την περίοδο διακυβέρνησης των Συντηρητικών. Δεσμεύτηκε για την αύξηση των εσόδων από φόρους κατά τουλάχιστον 8 δισ. στερλίνες μέσω καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και νέων μέτρων στόχευσης σε ιδιωτικά σχολεία, εταιρείες επιχειρηματικών συμμετοχών, επιχειρήσεις ενέργειας και φυσικά πρόσωπα με καθεστώς μη μόνιμου κατοίκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: