Εκλογές στις ΗΠΑ: «Φουσκώνουν» οι δωρέες στην Καμάλα Χάρις, μετά το «αντίο» του Μπάιντεν

Εκλογές στις ΗΠΑ: «Φουσκώνουν» οι δωρέες στην Καμάλα Χάρις, μετά το «αντίο» του Μπάιντεν
epa09253757 US Vice President Kamala Harris speaks during a press conference after a meeting with the President of Guatemala, Alejandro Giammattei, and his government ministers in the National Palace of Culture, in Guatemala City, Guatemala, 07 June 2021. The President of Guatemala, Alejandro Giammattei, received the US Vice President Kamala Harris at the National Palace for a meeting in which they will address illegal migration and other issues. EPA/Esteban Biba Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η νυν αντιπρόεδρος καταγράφει σημαντική δυναμική για να βρεθεί αντιμέτωπη με τον Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές.

Σημαντική τόνωση στις δωρεές για την προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ κατέγραψε μέσα σε λίγες ώρες η Καμάλα Χάρις, λίγο μετά από την ανακοίνωση του νυν προέδρου, Τζο Μπάιντεν, για το ότι αποσύρεται από την κούρσα ως αντίπαλος του Ντόναλτ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Όπως δήλωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος της εκστρατείας του Μπάιντεν, η Χάρις συγκέντρωσε 49,6 εκατομμύρια δολάρια για την προεκλογική της εκστρατεία σε λιγότερο από μία ημέρα.

«Από τότε που ο πρόεδρος υποστήριξε την αντιπρόεδρο Χάρις χθες το απόγευμα, οι καθημερινοί Αμερικανοί έδωσαν 49,6 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές από τη βάση στην εκστρατεία της» ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται πως ο Μπάιντεν, λίγο μετά από την ανακοίνωση της απόσυρσης του από την προεδρική κούρσα, στήριξη επίσημα την Χάρις ως υποψήφια των Δημοκρατικών απέναντι στον Τραμπ.

Τα «βαριά πορτοφόλια»

Υπενθυμίζεται πως οιμεγαλοχορηγοί των Δημοκρατικών Τζορτζ και Άλεξ Σόρος, το ζεύγος πατέρα και γιου που είναι υπεύθυνο για δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες κάθε εκλογικό κύκλο, ανακοίνωσαν τη στήριξη τους στην Χάρις.

«Ήρθε η ώρα να ενωθούμε όλοι γύρω από την Καμάλα Χάρις και να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ. Είναι η καλύτερη και πιο κατάλληλη υποψήφια που έχουμε.Ζήτω το αμερικανικό όνειρο!» ανέφερε ο Άλεξ Σόρος σε ανάρτηση του στο X (πρώην Twtter).

Ο Μπραντ Καρπ, εξέχων επενδυτής της Wall Street και πρόεδρος της εταιρικής δικηγορικής εταιρείας Paul Weiss με έδρα τη Νέα Υόρκη, υποστήριξε γρήγορα τη Χάρις, την οποία υποστήριξε κατά τη διάρκεια της υποψηφιότητάς της το 2020. «Η Καμάλα Χάρις θα ήταν μια τρομερή υποψήφια και θα ήταν μια εξαιρετική πρόεδρος», δήλωσε ο Καρπ, χαρακτηρίζοντάς την «μια δυναμική και αποφασιστική ηγέτιδα», «η οποία πιστεύω ότι θα μπορούσε να βοηθήσει να ενώσει τη χώρα μας, να θεραπεύσει τις αντιθέσεις μας και να συμβάλει στη χάραξη ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους τους Αμερικανούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: