Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Συναντήσεις Διαμαντοπούλου με Ανδρουλάκη και Δούκα – Στο «περίμενε» για το debate

ΠΑΣΟΚ
Μέλος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής ανεμίζει σημαίες του κόμματος, στη διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, όπου θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους όλοι οι υποψήφιοι για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου, στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" στο ΣΕΦ, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024. Στη συνεδρίαση προβλέπεται να πάρουν το λόγο κατά αλφαβητική σειρά οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος για να αναπτύξουν τη πρότασή τους για το ΠΑΣΟΚ και τη προοπτική του. Πρόκειται για τη τελευταία εσωκομματική διαδικασία ενόψει του πρώτου γύρου των εκλογών στις 6 και 13 Οκτωβρίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πριν από τον δεύτερο γύρο των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής.

Οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στον δεύτερο γύρο των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας, συναντήθηκαν την Τετάρτη με την Άννα Διαμαντοπούλου.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη Ανδρουλάκης και Δούκας συναντήθηκαν με τον τρίτο στον πρώτο γύρο της εσωκομματικής διαδικασίας, Παύλο Γερουλάνο.

Οι συναντήσεις των δύο «μονομάχων» του δεύτερου γύρου έρχονται καθώς δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει το εάν και το ποια μέρα θα διεξαχθεί το debate Ανδρουλάκη – Δούκα.

Η συνάντηση Δούκα – Διαμαντοπούλου

Μετά από τη συνάντηση που είχε με την κ. Διαμαντόπουλου, ο κ. Δούκας δήλωσε πως «μιλήσαμε για την αναγκαία σύνθεση διαφορετικών ρευμάτων και τάσεων για ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ που θα νικήσει. Σε κάθε περίπτωση με την Άννα θα είμαστε μαζί την επόμενη μέρα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το debate, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε:

«Από την πρώτη στιγμή έχω πει ότι είμαι διαθέσιμος. Δεν έχω βάλει καμία εκδήλωση στο πρόγραμμά μου τις επόμενες μέρες για να υπάρχει ευελιξία και να οριστεί ημερομηνία».

Οι στόχοι Ανδρουλάκη

Από την πλευρά του και μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να υπάρξει μια συνθετική άποψη καθώς «έχουμε ανοίξει τα φτερά μας, προχωράμε μπροστά και πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες του ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κυβερνήσει με αξιοπιστία, σταθερότητα και προοδευτικό πρόγραμμα. Το μεγαλύτερο στοίχημα που έχω να πετύχω, είναι η κοινωνική αξιοπιστία. Δηλαδή, όσο πιο αξιόπιστοι είμαστε, τόσο γρηγορότερα θα φύγει η Νέα Δημοκρατία που βυθίζεται στην αναξιοπιστία», τόνισε ο ίδιος.

Αποτιμώντας το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε «προφανέστατα, υπάρχει και μήνυμα αλλαγών, οι οποίες θα γίνουν. Άρα, νομίζω ότι ο κόσμος κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα κάνει μία επιλογή συνέχειας με διορθωτικές κινήσεις και αλλαγές».

Περιγράφοντας τις αλλαγές που σχεδιάζει να κάνει ο κ. Ανδρουλάκης, δήλωσε «το πρόγραμμά μας είναι πάρα πολύ καλό, αλλά μπορεί να χρειάζονται και κάποιες προσθήκες. Στη συνέχεια αυτή η διαδικασία θα κορυφωθεί σε ένα πολιτικό συνέδριο και σε ένα οργανωτικό συνέδριο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: