ΕΚΤ: Τον Σεπτέμβριο τα… σπουδαία για τα επιτόκια – Τι δήλωσε ο Λουίς ντε Γκίντος

ΕΚΤ: Τον Σεπτέμβριο τα… σπουδαία για τα επιτόκια – Τι δήλωσε ο Λουίς ντε Γκίντος
A sculpture of the Euro currency stands in the city centre of Frankfurt am Main, western Germany, on January 25, 2024. The European Central Bank (ECB) is expected to stand pat on January 25, 2024 and call for patience in the ongoing battle against inflation, pushing back against market hopes of rapid interest rate cuts. The Frankfurt-based institution launched an unprecedented rate hiking cycle in mid-2022 after Russia's war in Ukraine pushed food and energy costs higher, sending inflation soaring. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP) Photo: AFP
Ο ντε Γκίντος ανέφερε ότι τον Σεπτέμβριο θα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες και νέες μακροοικονομικές προβλέψεις.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EKT) θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη να αποφασίσει για τα επιτόκια στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της το φθινόπωρο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Λουίς ντε Γκίντος.

Ο ντε Γκίντος ανέφερε ότι τον Σεπτέμβριο θα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες και νέες μακροοικονομικές προβλέψεις, καθιστώντας τον μήνα καταλληλότερο για τη λήψη αποφάσεων σε σχέση με τον Ιούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα την περασμένη εβδομάδα, με την πρόεδρο Κριστίν Λαγκάρντ να χαρακτηρίζει την επόμενη συνάντηση «ορθάνοιχτη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ντε Γκίντος υπογράμμισε ότι η τρέχουσα αβεβαιότητα είναι μεγάλη, απαιτώντας συνετή λήψη αποφάσεων. Προβλέπεται ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει στα τρέχοντα επίπεδα μέχρι το τέλος του έτους και θα συνεχίσει να μειώνεται από τις αρχές του επόμενου έτους.

Επίσης, σημείωσε ότι οι αυξήσεις των μισθών αναμένεται να μετριαστούν από το 2025, συμβάλλοντας στη μείωση του πληθωρισμού των υπηρεσιών και στην επίτευξη του στόχου για πληθωρισμό 2% στο τέλος του επόμενου έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: