Εκτός ρύθμισης σε Ταμεία και Εφορία όσοι δεν πληρώσουν ως τέλη Οκτώβρη
- 22/10/2014, 16:56
- SHARE
Ως το τέλος του μήνα θα έχουν κατατεθεί οι διατάξεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας.
Όσοι δεν πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους τον Οκτώβριο δεν θα μπορούν να μπουν στη ρύθμιση των χρεών για Ταμεία και Εφορία, διαμήνυσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα FM, προαναγγέλλοντας ότι είναι θέμα ημερών η κατάθεση της ρύθμισης.
«Δεν υπάρχει η παραμικρή απόκλιση από αυτά που είπε ο πρωθυπουργός- και από αυτά που είχαμε προγραμματίσει ως κυβέρνηση να καταθέσουμε για τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο… Ο μήνας υλοποίησης είναι ο Οκτώβριος, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν κατατεθεί οι συγκεκριμένες διατάξεις», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, και προσέθεσε:
«Οι διατάξεις αυτές θα συμπεριλαμβάνουν ένα πλαίσιο ρυθμίσεων, το οποίο θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά: 100 δόσεις για χρέη 15.000 ευρώ και κάτω -και θα υπάρξει εκεί μία προσαρμογή στα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις- και για χρέη άνω των 15.000 θα υπάρχουν 72 δόσεις και μια γενναία, προς τα κάτω, προσαρμογή σε πρόστιμα και προσαυξήσεις προστίμων. Ταυτόχρονα, θα έχουμε και μια γενναία μείωση επιτοκίου».
Διεύρυνση των περιθωρίων ρύθμισης για τα «κόκκινα» δάνεια βλέπει ο Ν. Δένδιας
Την εκτίμηση πως η συζήτηση με την τρόικα για τα «κόκκινα» δάνεια βρίσκεται σε τελικό στάδιο και αρκετά σύντομα θα μπορέσει να δοθεί μια λύση, πραγματοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό real, ο υπουργός ανέφερε ότι θα διευρυνθούν λίγο τα περιθώρια της ρύθμισης και αυτή θα αφορά 160.000 επιχειρήσεις.
«Άρα μιλάμε για 160.000, είτε επιχειρήσεις είτε ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν πάνω από 600 – 700.000 θέσεις εργασίας. Είναι το ίδιο το ζήτημα, τεράστιο. Μιλάμε για οφειλές μόνο προς τον ιδιωτικό τομέα 40 δισ. ευρώ. Εάν βάλουμε όλες τις οφειλές και προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία προσεγγίζουμε σχεδόν τα 100 δισ. ευρώ. Πρέπει αυτή η επιχείρηση να μπορεί συγχρόνως να κλείσει τις εκκρεμότητές της και με το Δημόσιο, την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και να μπορέσει να γυρίσει στην αγορά να δουλέψει, να παράγει πλούτο, να κρατήσει θέσεις εργασίας», είπε ο κ. Δένδιας.
Σε ερώτηση εάν η ρύθμιση πρέπει να είναι ενιαία για ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και τράπεζες ο κ. Δένδιας είπε ότι τα συναρμόδια υπουργεία μαζί με τις τράπεζες και υπό την επιτήρηση της τρόικα «δημιουργούν ένα πλέγμα το οποίο να επικοινωνεί. Δηλαδή η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων δανείων προς τις τράπεζες να επικοινωνεί με τις ρυθμίσεις του Δημοσίου και με τις ρυθμίσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ