ΕΛΑΣ: Γνήσια τα 3 βίντεο από τα Τέμπη

ΕΛΑΣ: Γνήσια τα 3 βίντεο από τα Τέμπη
Συνεχίζονται οι έρευνες στο χώρο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη . Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) Photo: Eurokinissi
Για τα βίντεο που παραδόθηκαν από την εταιρεία INTERSTAR στις 5 Φεβρουαρίου 2025 και αφορούν την εμπορική αμαξοστοιχία.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις της εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της ΕΛΑΣ είναι γνήσια τα αντίγραφα των βίντεο που παραδόθηκαν από την εταιρεία INTERSTAR στις 5 Φεβρουαρίου 2025 και αφορούν την εμπορική αμαξοστοιχία, λίγο πριν μοιραία σύγκρουση με την επιβατική, στην τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου του 2023.

Oι εργαστηριακές πραγματογνωμοσύνες αναφέρουν: «Από συνδυαστική ανάλυση προκύπτει ότι το εν λόγω αρχείο αποτελεί ακριβές αντίγραφο γνήσιο, αρχείου βίντεο που προερχόταν από την κάμερα 05 που ήταν συνδεδεμένη με το καταγραφικό με ονομασία ”2546 ΚΕΚ ΡΑΨΑΝΗ” σειριακού αριθμού 526438191, μεταφορτώθηκε μέσω του λογισμικού διαχείρισης IVMS και αφορά το χρονικό διάστημα 28/02/2320 23:12:46 έως 23:46:29».

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  σε ανάλογα συμπεράσματα καταλήγουν οι εκθέσεις και για τις υπόλοιπες κάμερες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ