Έλληνες δικαστές κατά Κομισιόν για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ
- 30/08/2016, 19:21
- SHARE
Για «ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη» κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.
Για «ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη» αναφορικά με την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) και επισημαίνει ότι οι εν λόγω παρεμβάσεις δεν πρόκειται, ωστόσο, να επηρεάσουν τους δικαστικούς λειτουργούς που θα επιληφθούν της υπόθεσης.
Η ΕΔΕ σημειώνει ακόμη στην ανακοίνωσή της, ότι «η επίκληση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και των Λειτουργών της από πολιτικούς – πολιτικά κόμματα δεν μπορεί να γίνεται κατά περίπτωση» και παράλληλα υπογραμμίζει, ότι «οι αναίτιοι και πολλαπλοί τραυματισμοί του κύρους της Δικαιοσύνης από αλλοδαπά και ημεδαπά κέντρα εξουσίας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη συστηματική αμφισβήτησή της με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ένα κράτος δικαίου».
Η ανακοίνωση της ΕΔΕ έχει ως εξής: «Στην πολιτικο – οικονομική διελκυστίνδα των τελευταίων ημερών σχετικά με εκκρεμή στη Δικαιοσύνη υπόθεση (ΕΛΣΤΑΤ) σειρά εξωθεσμικής παρέμβασης είχε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία μεταξύ άλλων απαίτησε, κατά τρόπο ανεπίτρεπτο, «από τις ελληνικές αρχές να αντιμετωπίσουν ενεργά και δημόσια την εσφαλμένη εντύπωση» της παραποίησης των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, αλλά και «να προστατεύσουν την ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό της από παρόμοιους αβάσιμους ισχυρισμούς». Οι ως άνω τοποθετήσεις δεν θα επηρεάσουν, όπως είναι φυσικό, τους δικαστικούς λειτουργούς, που θα επιληφθούν της προαναφερόμενης υπόθεσης, οι οποίοι με αμεροληψία και νηφαλιότητα θα αποφασίσουν έχοντας ως μοναδικό κριτήριο το Σύνταγμα, τους νόμους και προπαντός τη συνείδησή τους.
Η επίκληση ωστόσο της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και των Λειτουργών της από πολιτικούς – πολιτικά κόμματα δεν μπορεί να γίνεται κατά περίπτωση. Θα πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι οι αναίτιοι και πολλαπλοί τραυματισμοί του κύρους της Δικαιοσύνης από αλλοδαπά και ημεδαπά κέντρα εξουσίας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη συστηματική αμφισβήτησή της με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ένα κράτος δικαίου».