Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας: Η διοργάνωση που έγινε θεσμός συνεχίζεται

Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας: Η διοργάνωση που έγινε θεσμός συνεχίζεται

Οι νικητές θα μοιραστούν φέτος το ποσό του 1,25 εκατ. ευρώ.

 

«Δεν είστε μόνοι, είμαστε εδώ για να σας εξασφαλίσουμε ένα δίχτυ προστασίας, ώστε να γίνει η επιχειρηματική σας ιδέα πράξη» τόνισε ο Τζίμυ Αθανασόπουλος, πρόεδρος του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας (ΕΒΕ), απευθυνόμενος σε όλους τους φιναλίστ του 5ου διαγωνισμού για τις ελληνικές νεοφυείς και πρώιμου σταδίου επιχειρήσεις.

Το βραβείο θεσμοθετήθηκε το 2012, για την ενίσχυση έμπειρων και νέων επιχειρηματιών, στην προσπάθεια υλοποίησης νέων επιχειρηματικών ιδεών μέσω της παροχής χρηματοδότησης, υπηρεσιών υποστήριξης, αλλά και καθοδήγησης από το Libra Group της οικογένειας Λογοθέτη, που για το σκοπό αυτό έχει δεσμευθεί για χρηματοδότηση ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ.

Οι φετινές νικήτριες ομάδες θα μοιραστούν το χρηματικό ποσό του 1.250.000 ευρώ. Επίσης, θα ανατεθεί σε κάθε ομάδα, ένας έμπειρος μέντορας, ενώ θα λάβουν και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης, μέσα από το δίκτυο συνεργατών του ΕΒΕ, που καλύπτει, μεταξύ άλλων, νομικές και λογιστικές υπηρεσίες, υπηρεσίες διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού, μάρκετινγκ και υπηρεσίες τεχνολογίας πληροφοριών.

Επιπλέον, η ομάδα του ΕΒΕ θα παρέχει συνεχή καθοδήγηση στους νικητές κατά την υλοποίηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων.

Στον διαγωνισμό του ΕΒΕ 2017, υποβλήθηκαν 1.250 επιχειρηματικές ιδέες, ξεπερνώντας το ρεκόρ του διαγωνισμού του 2016. Ο αυξανόμενος αριθμός συμμετοχών υποδεικνύει μια ιδιαίτερα δραστήρια επιχειρηματική σκηνή στην Ελλάδα, παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση.

Πριν από την έναρξη του διαγωνισμού του 2018, το ΕΒΕ θα πραγματοποιήσει μία έρευνα ώστε να καταγράψει τις τάσεις και να διαπιστώσει με ποιον τρόπο η επιχειρηματική σκηνή της χώρας έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια.

Συνολικά έχουν αναδειχθεί 19 νικητές από την έναρξη του ΕΒΕ το 2012, για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (THI), οι οποίοι έχουν μοιραστεί συνολικά, χρηματοδότηση ύψους 4.775.000 ευρώ

Οι νικήτριες ομάδες του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας είναι:

Η Allcancode είναι μία διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα που καλλιεργεί τεχνολογικές δεξιότητες και γνώσεις προγραμματισμού μέσω διαδραστικών παιχνιδιών. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες της να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες, ενώ δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να δημοσιεύσουν τα δικά τους παιχνίδια ή εφαρμογές. Με την Allcancode, οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει να προγραμματίζει και να αξιοποιεί τις τελευταίες τεχνολογίες και να δημιουργήσει λειτουργικές εφαρμογές, χωρίς να απαιτείται η προηγούμενη εμπειρία προγραμματισμού.

Αιτούντες: Κώστας Καρολεμέας, Σπύρος Αλβέρτης, Έρση Σπαθοπούλου, Δημήτρης Καρατζαφέρης, Βαγγέλης Μπαγιαρτάκης

Η Fresh Strips παρέχει λύσεις χαμηλού κόστους στον τομέα της συσκευασίας, οι οποίες πληροφορούν τον καταναλωτή για την ασφάλεια και ποιότητα των τροφίμων που αγοράζει. Η Fresh Strips είναι προϊόν εκτενούς έρευνας και ανάπτυξης και πρόκειται για πλαστικά αυτοκόλλητα που τοποθετούνται σε συσκευασίες τροφίμων, τα οποία εμφανίζουν το βαθμό έκθεσης ή μη των προϊόντων σε ακατάλληλη θερμοκρασία. Στην περίπτωση που εκτεθεί ένα προϊόν σε ακατάλληλη θερμοκρασία, το Fresh Strips αλλάζει χρώμα δείχνοντας πως το τρόφιμο δεν είναι πλέον ασφαλές για κατανάλωση.

Αιτούντες: Μάριος Χρυσολούρης, Koen Nickmans, Φανή Τσιρώνη, Μαριάννα Γιαννόγλου, Αλέξανδρος Matthiessen, Katie McMullan

H Kindred Honey Soda είναι ένα φυσικό αναψυκτικό με ελληνικό μέλι και λεμόνι. H Kindred Honey Soda έχει εμπνευστεί από μία συνταγή με πλούσια κληρονομιά ως γιατροσόφι μεταξύ διαφόρων αρχαίων και σύγχρονων πολιτισμών.

Αιτούντες: Μάνος Σμυρλάκης, Νικόλας Σμυρλάκης

Με πάνω από 2.000.000 downloads στην Ελλάδα και ένα δημοφιλές τηλεπαιχνίδι στην τηλεόραση, το Quizdom ξεκίνησε ως ένα παιχνίδι γνώσεων για κινητά τηλέφωνα και τώρα εξελίσσεται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης. Στο Quizdom Education, οι μαθητές μπορούν να μάθουν και να προετοιμαστούν για διαγωνίσματα και εξετάσεις, παίζοντας ειδικά διαμορφωμένα παιχνίδια γνώσεων απέναντι σε φίλους και συμμαθητές τους.

Αιτούντες: Χρήστος Τσούνης, Τριαντάφυλλος Ξυλούρης, Κωνσταντίνος Πλουμιδάκης, Βαλεντίνα Μαρουσοπούλου, Παύλος Ρίζος, Αριστείδης Μοίρας.

Η Tech Talent είναι μία εκπαιδευτική πλατφόρμα και μία πλατφόρμα εύρεσης εργασίας, η οποία προσφέρει στους υπεύθυνους προσλήψεων που αναζητούν επαγγελματίες στο χώρο τεχνολογιών και της πληροφορίας των επικοινωνιών, τη δυνατότητα να αναζητήσουν και να προσλάβουν το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό.

Αιτούντες: Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου, Φίλιππος Ζακόπουλος, Γιάννης Σκλάβος, Χρήστος Ανδρεΐκος, Κωνσταντίνος Πολίτης.

Να σημειωθεί ότι υποστηρικτές του θεσμού είναι η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία συμβάλλει στην κατάρτιση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων από το 2014, μέσω του Κέντρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη και η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd από την Αυστραλία.

Ανάμεσα στους υποστηρικτές των νικητών του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, είναι οι εταιρίες και οργανισμοί Antidote, Atradius, Δικηγορικό Γραφείο Ι. Βασσαρδάνης & Συνεργάτες, Δικηγορικό Γραφείο Λυκουρέζου, epixeiro.gr, ΙΔΕΜΕΔ, Intracom Telecom, Kyvernitis Travel, Microsoft, People for Business, Reed Smith, SAP Hellas, SATO, Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, V+O και White Room.

Το Libra Group είναι ένας ιδιόκτητος διεθνής όμιλος επιχειρήσεων, που λειτουργεί 30 θυγατρικές εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε 35 χώρες, σε έξι ηπείρους. Επικεντρώνεται σε έξι βασικούς τομείς: την αεροπλοΐα, την ενέργεια, τη χρηματοδότηση και τις διαφοροποιημένες επενδύσεις, τη φιλοξενία, τα ακίνητα και τη ναυτιλία. Ο Όμιλος ανήκει εξολοκλήρου στην οικογένεια Λογοθέτη.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) έχει ως αποστολή την επένδυση στο μέλλον της Ελλάδας, μέσα από φιλανθρωπικές δράσεις και προγράμματα που στοχεύουν στην οικονομική ανάκαμψη.