Έλον Μασκ: Με ποιον χαρακτήρα του Game of Thrones συγκρίνει τον Σαμ Άλτμαν και γιατί

Έλον Μασκ: Με ποιον χαρακτήρα του Game of Thrones συγκρίνει τον Σαμ Άλτμαν και γιατί
Elon Musk and a Twitter logo are seen in this illustration photo in Warsaw, Poland on 30 November, 2022. The revamped Blue Twitter subscription might not be available as in-app purchase on Apple devices when it eventually relaunches. The decision presumably was made so that Twitter can dodge Apple’s 30 percent cut of App Store purchases. While Elon Musk is publicly tweeting his displeasure with Apple, it appears he wants to avoid having to pay Apple’s fees. (Photo by STR/NurPhoto) (Photo by NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Υπενθυμίζεται, ότι ο Μασκ μήνυσε την OpenAI, τον Άλτμαν και τον Μπρόκμαν τον Μάρτιο, κατηγορώντας την εταιρεία ότι θέτει σε κίνδυνο την μη κερδοσκοπική της αποστολή συνεργαζόμενη με τη Microsoft.

Ο Έλον Μασκ φαίνεται να πετάει “αιχμές” προς τον Σαμ Άλτμαν.

Ο δισεκατομμυριούχος συνέκρινε τον διευθυντή της OpenAI με έναν χαρακτήρα από τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά “Game of Thrones“.

Σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) το βράδυ της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου, έγραψε: «Ο Σαμ Άλτμαν είναι ο Littlefinger», αναφερόμενος στον Petyr Baelish, έναν από τους ανταγωνιστές της σειράς, γνωστό για τη χειραγώγηση, τη σκληρότητα και την πονηριά του.

Η ανάρτηση ήρθε ως απάντηση σε έναν άλλον χρήστη που μοιράστηκε τέσσερις φωτογραφίες που δείχνουν τον Σαμ Άλτμαν με την πρώην CTO, Μίρα Μουράτι, και τους συνιδρυτές Γκρεγκ Μπρόκμαν και Ίλια Σούτσκιβερ. Σε κάθε φωτογραφία, ένας από τα τέσσερα πρώην στελέχη είχε αφαιρεθεί από την εικόνα.

Η ανάρτηση ακολούθησε την ανακοίνωση της Μουράτι την Τετάρτη ότι αποχωρεί από την εταιρεία. Αυτό συνέβη μετά την αποχώρηση του Σούτσκιβερ τον Μάιο και την απόφαση του Μπρόκμαν να πάρει άδεια τον Αύγουστο.

Ο Μασκ επίσης έκανε retweet σε μια ανάρτηση ενός άλλου χρήστη της X, η οποία περιλάμβανε σχόλια του Άλτμαν από ένα podcast τον Μάιο, όπου είπε ότι δεν χρειάζεται περισσότερα χρήματα και ότι «αν έλεγα ότι θα προσπαθήσω να βγάλω ένα τρισεκατομμύριο δολάρια με την OpenAI, θα σταματούσαν πολλές θεωρίες συνωμοσίας».

Η ανάρτηση συνέχιζε, λέγοντας: «Αυτό που προσωπικά δεν μου αρέσει είναι οι “ύπουλοι” τρόποι με τους οποίους ο Σαμ κάνει όλα αυτά».

Ο Μασκ φαίνεται να αναφέρεται σε αναφορές από τα Reuters και Bloomberg ότι η OpenAI ετοιμάζεται να αλλάξει τη δομή της σε κερδοσκοπική επιχείρηση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η OpenAI έχει συζητήσει το ενδεχόμενο να δώσει στον Άλτμαν μετοχικό ποσοστό 7% στην εταιρεία. Σύμφωνα με μια άλλη αναφορά του Bloomberg, η εταιρεία συζητά με επενδυτές για την άντληση κεφαλαίων με αποτίμηση 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που θα έκανε το ποσοστό του Άλτμαν να αξίζει έως και 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία πίσω από το ChatGPT τώρα περιγράφει τον εαυτό της ως μια εταιρεία με «περιορισμένο κέρδος». Το 2019, δημιούργησε την OpenAI LP, έναν υβριδικό οργανισμό κερδοσκοπικού και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Σε μια ανάρτηση εκείνη την εποχή, η OpenAI ανέφερε ότι ο στόχος ήταν οι επενδυτές και οι υπάλληλοι να λαμβάνουν μια «περιορισμένη απόδοση» αν επιτύχουν τον σκοπό της.

Ο CEO της Tesla επίσης έγραψε «Bullseye» (κέντρο του στόχου) σε απάντηση σε ένα απόσπασμα που δημοσιεύτηκε στην X, στο οποίο ο podcaster Τζο Ρόγκαν φαίνεται να κοροϊδεύει τον Άλτμαν που είπε ότι δεν χρειάζεται χρήματα.

Ο Μασκ μήνυσε την OpenAI, τον Άλτμαν και τον Μπρόκμαν τον Μάρτιο, κατηγορώντας την εταιρεία ότι θέτει σε κίνδυνο την μη κερδοσκοπική της αποστολή συνεργαζόμενη με τη Microsoft. Η OpenAI απάντησε χαρακτηρίζοντας τη μήνυση «ασυνάρτητη» και «αντιφατική».

Ωστόσο, ο Μασκ απέσυρε τη μήνυση τον Ιούνιο και κατέθεσε νέα μήνυση εναντίον της OpenAI τον Αύγουστο, ισχυριζόμενος ότι οι συνιδρυτές Άλτμαν και Μπρόκμαν τον «χειραγώγησαν» εκμεταλλευόμενοι τις ανησυχίες του για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: