Έλον Μασκ: Πώς άφησε την πρώην σύζυγό του εκτός των δισεκατομμυρίων του

Έλον Μασκ: Πώς άφησε την πρώην σύζυγό του εκτός των δισεκατομμυρίων του
epa08042640 Tesla and SpaceX CEO Elon Musk leaves after the first day of a trial against British diver Vernon Unsworth at the United States Courthouse in Los Angeles, California, USA, 03 December 2019. Unsworth has taken Musk to court on the grounds of defamation after Musk accused him of being a pedophile during the rescue of 13 people from a flooded Thai cave in July 2018. EPA/CHRISTIAN MONTERROSA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Καθώς χορεύαμε στη γαμήλια δεξίωση, ο Έλον μου είπε, 'Εγώ είμαι ο άλφα σε αυτή τη σχέση'», αποκάλυψε η Τζαστίν Μασκ, δίνοντας μια εικόνα για τη δυναμική που ίσως συνέβαλε στην κατάρρευση του γάμου τους.

Ο Έλον Μασκ μπορεί να είναι ένας από τους πλουσιότερους άνδρες στον κόσμο, αλλά η πρώην σύζυγός του και μητέρα των πέντε παιδιών του ισχυρίζεται ότι δεν την άφησε οικονομικά εξασφαλισμένη μετά τον χωρισμό τους, καθώς φέρεται να την πίεσε να παραιτηθεί από τα δικαιώματά της.

Ένα άρθρο του 2010 για το Marie Claire, γραμμένο από την Τζαστίν Μασκ, έχει έρθει και πάλι στην επιφάνεια, στο οποίο μιλάει ανοιχτά για τον γάμο της με τον Έλον και τις οικονομικές αποφάσεις που πήρε εκείνη την περίοδο. Όταν ήταν μαζί, ο Έλον βρισκόταν στα πρώτα στάδια της δημιουργίας της τεράστιας περιουσίας του.

Ο Έλον Μασκ φαινόταν να είναι πλήρως ενήμερος για την αυξανόμενη περιουσία του και ζήτησε από την Τζαστίν να υπογράψει μια «οικονομική συμφωνία» λίγους μήνες πριν τον γάμο τους. Η Τζαστίν αναφέρει ότι αισθάνθηκε πιεσμένη να συμφωνήσει, αλλά το έκανε επειδή εκείνος την διαβεβαίωσε ότι δεν ήταν προγαμιαίο συμβόλαιο.

«Εμπιστεύτηκα τον σύζυγό μου — για ποιον άλλο λόγο τον παντρεύτηκα; — και είπα στον εαυτό μου ότι δεν είχε σημασία», εξήγησε, αν και η επιλογή της είχε απρόβλεπτες συνέπειες όταν τελικά χώρισαν.

«Είχα ουσιαστικά παραιτηθεί από όλα μου τα δικαιώματα ως παντρεμένο άτομο, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε αξίωσης σε κοινή περιουσία, εκτός από το σπίτι μας, το οποίο θα καταχωρούταν στο όνομά μου μόλις αποκτούσαμε παιδί», συνέχισε. Η Τζαστίν ανέφερε ότι στο τέλος της έμεινε μόνο το συζυγικό τους σπίτι.

Προς το παρόν, η καθαρή αξία της περιουσίας του Έλον Μασκ εκτιμάται γύρω στα 230 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τον τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο. Ο πλούτος του προέρχεται κυρίως από τα μερίδιά του σε εταιρείες όπως η Tesla και η SpaceX, οι οποίες εκτιμώνται πάνω από 800 δισεκατομμύρια και 150 δισεκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλες επιχειρήσεις, όπως η Neuralink και η The Boring Company, συμβάλλουν επίσης σημαντικά στην περιουσία του, αν και η αξία τους είναι πολύ χαμηλότερη σε σύγκριση. Η πρόσφατη αγορά του Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια προκάλεσε αίσθηση, καθώς ήταν μια από τις πιο πολυσυζητημένες επιχειρηματικές κινήσεις των τελευταίων ετών.

Παρά την εκπληκτική οικονομική του κατάσταση, φαίνεται ότι η Τζαστίν δεν είδε πολλά από αυτά τα δισεκατομμύρια. Στο άρθρο της για το Marie Claire, περιέγραψε πώς η οικονομική συμφωνία την άφησε χωρίς σημαντική αξίωση στην περιουσία του, πέρα από το σπίτι τους.

«Καθώς χορεύαμε στη γαμήλια δεξίωση, ο Έλον μου είπε, ‘Εγώ είμαι ο άλφα σε αυτή τη σχέση‘», αποκάλυψε η Τζαστίν, δίνοντας μια εικόνα για τη δυναμική που ίσως συνέβαλε στην κατάρρευση του γάμου τους.

Ο Έλον είναι γνωστός ότι έχει 12 παιδιά από διάφορες σχέσεις. Τα παιδιά του περιλαμβάνουν πέντε από τον γάμο του με την Τζαστίν, τρία με την Καναδή τραγουδίστρια Grimes, δίδυμα που γεννήθηκαν μέσω παρένθετης μητέρας με την εκτελεστική διευθύντρια της Neuralink, Shivon Zilis, καθώς και ένα μικρότερο παιδί. Η απόφασή του να παραμείνει άγαμος θα μπορούσε να είναι μια υπολογισμένη κίνηση για να προστατεύσει τη σημαντική του περιουσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: