Ελβετία: Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση της UBS με την Credit Suisse

Ελβετία: Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση της UBS με την Credit Suisse
Credit Suisse logo displayed on mobile with UBS seen in the background. On 19 March 2023 in Brussels, Belgium. (Photo illustration by Jonathan Raa/NurPhoto) (Photo by Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η UBS έχει ήδη αρχίσει να μεταφέρει πελάτες από την Credit Suisse στο Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη.

Η ελβετική τράπεζα UBS ολοκλήρωσε τη συγχώνευση της εγχώριας μονάδας της με τις δραστηριότητες της Credit Suisse στην, ανακοίνωσε η τράπεζα τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι ο επικεφαλής των δραστηριοτήτων της Credit Suisse αποχωρεί από την τράπεζα.

Ο Αντρέ Χέλφενσταϊν, διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse Ελβετίας, αποφάσισε να αποχωρήσει από την τράπεζα μετά τη συγχώνευση της UBS Switzerland AG και της Credit Suisse (Schweiz) AG, ανακοίνωσε η τράπεζα.

Μετά τη συγχώνευση, η UBS Switzerland ανέλαβε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της Credit Suisse, ενώ η διαδικασία αναμένεται να διευκολύνει τη μετάβαση των πελατών και των εργασιών στην πλατφόρμα της UBS.

Η Σαμπίν Κέλερ-Μπούσε, πρόεδρος της UBS Ελβετίας, δήλωσε ότι το βήμα αυτό αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την ενσωμάτωση της Credit Suisse UBS μετά την εξαγορά του περασμένου έτους.

“Η μετάβαση της πλειονότητας των συναλλαγών των πελατών στην Ελβετία στην πλατφόρμα της UBS θα πραγματοποιηθεί το 2025 και θα γίνει σταδιακά, με προσαρμοσμένες ενημερώσεις για τους πελάτες μας”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η UBS έχει ήδη αρχίσει να μεταφέρει πελάτες από την Credit Suisse στο Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη.

Η συγχώνευση των οντοτήτων ανοίγει επίσης τον δρόμο για την UBS να επιταχύνει την πρόοδο στο σχέδιό της να καταργήσει 3.000 θέσεις εργασίας στην Ελβετία. Σε παγκόσμιο επίπεδο οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα μπορούσαν να περικοπούν πάνω από 30.000 άτομα.

Η συζήτηση στην Ελβετία είναι έντονη σχετικά με το μέγεθος και τη δύναμη της διευρυμένης UBS, η οποία, σύμφωνα με τους αναλυτές, κατέχει δεσπόζουσα θέση σε τομείς όπως οι ελβετικές αγορές δανείων και χρέους από τότε που εξαγόρασε την Credit Suisse στο πλαίσιο κρατικής διάσωσης.

Ωστόσο, η χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή της Ελβετίας έκρινε τον περασμένο μήνα ότι η εξαγορά δεν δημιουργεί ανησυχίες για τον ανταγωνισμό, παρά τις συστάσεις της αντιμονοπωλιακής αρχής της χώρας ότι χρήζει περαιτέρω ελέγχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com