Ένα «χρυσό» δωμάτιο για τον Σουμάχερ

Ένα «χρυσό» δωμάτιο για τον Σουμάχερ

Η σύζυγος του κατασκευάζει ένα δωμάτιο – εντατική για να τον φέρει πίσω στο σπίτι.

Η βρετανική εφημερίδα «Sun» σε δημοσίευμα της αναφέρει ότι η σύζυγος του πρώην πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 Μίκαελ Σουμάχερ, Κορίνα, ετοιμάζει ένα δωμάτιο – εντατική, ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες του. Σύμφωνα με την εφημερίδα το δωμάτιο, αξίας περίπου 10 δισ. λιρών, κατασκευάζεται, στο σπίτι του ζευγαριού στη Γκρενόμπλ.

Η σύζυγος του Σουμάχερ δεν χάνει τις ελπίδες της ότι ο σύντροφός της, ο οποίος έκλεισε χθες τρεις μήνες σε κωματώδη κατάσταση, θα κερδίσει τη δύσκολη μάχη και θα επιστρέψει στο σπίτι. Οι φίλοι του Σουμάχερ, ωστόσο, δεν φαίνεται να συμμερίζονται την αισιοδοξία της γυναίκας του. Ένας οικογενειακός φίλος φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα: «Οι γιατροί το έχουν πει ξεκάθαρα στην Κορίνα. Οι πιθανότητες να συνέλθει, έστω εν μέρει, από το κώμα λιγοστεύουν συνεχώς, ενώ είναι πιθανότερο να παραμείνει σε φυτική κατάσταση για το υπόλοιπο της ζωής του».

Πριν λίγες μέρες, ο Γκάρι Χαρτστέιν, επικεφαλής γιατρός της Φόρμουλα 1 από το 2005 – 2012, έκανε λόγο για «σοβαρά κενά» στην ιατρική φροντίδα του Μίκαελ Σουμάχερ. Δήλωσε πως σύμφωνα με «συνήθως αδιάψευστες πηγές» αυτά τα κενά «θα μπορούσαν και σχεδόν σίγουρα το έκαναν, να επιδεινώσουν την κατάσταση της υγείας του Μίκαελ».

Ο Χαρτστέιν πιστεύει πως η «τρομερά κακή διάγνωση» σχετικά με τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάκαμψης του Σουμάχερ, έχουν κάνει τους γιατρούς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γκρενόμπλ να πιέζουν αργά την οικογένεια του να τον μεταφέρουν σε μια εξειδικευμένη κλινική για ασθενείς σε μακροπρόθεσμο κώμα.

Ο Χαρτστέιν γράφει: «Όσο περνά ο καιρός, γίνεται όλο και λιγότερο πιθανό να ανακάμψει σε οποιοδήποτε βαθμό ο Μίκαελ». Ο ίδιος πιστεύει πως ο κόσμος οφείλει να προετοιμαστεί για το χειρότερο δυνατό σενάριο σχετικά με την κατάσταση του Σουμάχερ, λέγοντας: «Πάντα ήξερα πως ο Μίκαελ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Ακόμη και τώρα εντυπωσιάζομαι από το βάθος και την επιμονή της αγάπης του κόσμου γι’ αυτόν».

Διαβάστε ακόμη: «Μάλλον απίθανη η πλήρης ανάκαμψη του Σουμάχερ»