Ένα υπόδειγμα δημοσίου υπαλλήλου στην Ελλάδα
- 23/04/2015, 13:42
- SHARE
Ο γερμανικός τύπος συνεχίζει και σήμερα να παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα.
Πολλές είναι οι αναφορές των γερμανικών ΜΜΕ και σήμερα στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ρεπορτάζ της Die Zeit που αναφέρεται στην ατμόσφαιρα που επικρατεί στην ελληνική Βουλή αλλά και σε ένα υπόδειγμα δημοσίου υπαλλήλου στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρει η Deutsche Well, η γερμανική εφημερίδα ξεκινάει την ανάλυση της με το υπόδειγμα ενός φιλότιμου Έλληνα εφοριακού, ο οποίος είχε εγκαταστήσει μόνος του και πληρώνει ακόμη από την τσέπη του τη σύνδεση του Ίντερνετ στο γραφείο του, καθώς η υπηρεσία δεν έχει προβλέψει σχετικό κονδύλι.
Το πρόβλημα, επισημαίνει ο εφοριακός, είναι ότι χωρίς την απαραίτητη πρόσβαση σε νομική τράπεζα δεδομένων δεν μπορεί να συντάξει τα εκκαθαριστικά που χρειάζεται. Η περιήγηση συνεχίζεται στη Βουλή των Ελλήνων, όπου οι συντάκτες του άρθρου περιγράφουν την ατμόσφαιρα: «Οι βουλευτές διέρχονται βιαστικά από τους διαδρόμους και το καφενείο. Από τα γραφεία πνέει καπνός πούρου προς τους διαδρόμους που κοσμούνται από πίνακες ζωγραφικής. Είναι αλήθεια ότι εδώ πολλοί εργάζονται από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δύσκολο να πετύχεις ένα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Οι περισσότεροι είτε πηγαίνουν να παρακολουθήσουν την Ολομέλεια είτε μιλούν και οι ίδιοι στην Ολομέλεια».
Η πολιτική ανάλυση δεν είναι ευχάριστη: «Στην ΕΕ η Ελλάδα είναι πρακτικά απομονωμένη, οι σχέσεις της με τους κυριότερους ευρωπαίους συμμάχους έχουν διαταραχθεί. Χωρίς χρήματα από της Βρυξέλλες η χώρα απειλείται με χρεοκοπία, ενώ η συμμετοχή στην ευρωζώνη τίθεται υπό αμφισβήτηση». Ωστόσο, η εφημερίδα παραθέτει και τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς: «Είναι λάθος αυτό που περιμένουν οι δανειστές από την Ελλάδα, επισημαίνουν πλέον ακόμη και ειδικοί σε θέματα δημόσιας διοίκησης που δεν πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα big bang, μία εθνική παλιγγενεσία που θα αλλάξει τα πάντα, δεν μπορεί να υπάρξει. Μία ρεαλιστική αντιμετώπιση υποδεικνύει ότι η Ελλάδα μπορεί να κινηθεί μόνο με πολλά, μικρά βήματα. Το θέμα είναι: πόσα δισεκατομμύρια μπορούν να διαθέσουν οι Ευρωπαίοι γι αυτόν τον σκόπό;»
Πηγή: Deutsche Welle