ΕΝΦΙΑ: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι για την έκπτωση 20% από το 2025

ΕΝΦΙΑ: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι για την έκπτωση 20% από το 2025
Top down view of the roads with cars, traffic and bulding terraces. Panoramic aerial view from a drone of the urban environment of the Greek capital, Athens. Apartments, buildings and roads in central Athens near Ampelikipi and Zografou residential neighborhood area. Athens, Greece on May 20, 2023 (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto) (Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η κυβέρνηση ενισχύει τα κίνητρα για την ασφάλιση ακινήτων.

Η κυβέρνηση ενισχύει τα κίνητρα για την ασφάλιση ακινήτων, διπλασιάζοντας την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ στο 20% για όσους ιδιοκτήτες ασφαλίζουν τα ακίνητά τους έναντι φυσικών καταστροφών. Από το 2025, αυτή η αυξημένη έκπτωση θα ισχύει για όλες τις κατοικίες με αντικειμενική αξία άνω των 500.000 ευρώ, ενώ όσοι ασφαλίσουν τα ακίνητά τους μέχρι τις 31 Μαρτίου 2025 θα επωφεληθούν από το νέο μέτρο.

Η ασφάλιση γίνεται πλέον αναγκαία για ιδιοκτήτες που θέλουν να εξασφαλίσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία από κινδύνους όπως πυρκαγιές, σεισμοί ή πλημμύρες. Μετά την 1η Απριλίου 2025, οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων που θα παραμείνουν ανασφάλιστα δεν θα δικαιούνται αποζημίωση από το κράτος σε περίπτωση ζημιών από φυσικά φαινόμενα. Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην προστασία των ακινήτων και στην ενίσχυση της ασφαλιστικής κάλυψης έναντι των φυσικών καταστροφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράλληλα, οι επιχειρηματίες με ετήσιο τζίρο άνω των 500.000 ευρώ θα πρέπει να ασφαλίσουν τις εγκαταστάσεις τους για να εξασφαλίσουν προστασία από φυσικά φαινόμενα. Σε περίπτωση που δεν προβούν σε ασφάλιση, το κράτος δεν θα προσφέρει καμία αποζημίωση για τις ζημιές.

Τα μέτρα αυτά στοχεύουν στην αύξηση του αριθμού των ασφαλισμένων ακινήτων, παρέχοντας ισχυρό κίνητρο στους ιδιοκτήτες να προστατεύσουν την περιουσία τους, ενώ αναμένεται να βοηθήσουν στη διαχείριση των κινδύνων από φυσικές καταστροφές σε ολόκληρη τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: