Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας: Για μόλις 19 ημέρες φθάνουν τα χρήματα από το μισθό

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας: Για μόλις 19 ημέρες φθάνουν τα χρήματα από το μισθό
Photo: pixabay.com
Τι είπε ο πρόεδρος της Ένωσης, Απόστολος Ραυτόπουλος για τις διακοπές των Ελλήνων και τις τιμές των τροφίμων.

«Τα χρήματα από το μισθό, σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ, φτάνουν για 19 ημέρες, ενώ κατά την έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας, μόνο για 16 ημέρες, κάνοντας αδύνατο για τους περισσότερους Έλληνες να πάνε διακοπές». Αυτό σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, Απόστολος Ραυτόπουλος, μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά. Ακόμη, αναφέρθηκε και στις τιμές των τροφίμων, λέγοντας ότι δεν «βλέπουμε καμία αποκλιμάκωση». Αναφορικά με τις θερινές διακοπές, ο κ. Ραυτόπουλος σχολίασε την έρευνα της Ένωσης, η οποία δείχνει ότι λιγότεροι από τους μισούς Έλληνες θα πάνε διακοπές φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, επεσήμανε τα εξής:

«Σύμφωνα με την έρευνα, θα πάνε διακοπές οι 40 στους 100 Έλληνες. Λόγω της μειωμένης αγοραστικής δύναμης του μισθού κατά 8,3%, οι Έλληνες στη χώρα τους δεν μπορούν να πάνε διακοπές. Τα χρήματα από το μισθό, κατά τη ΓΣΕΒΕΕ, φτάνουν για 19 ημέρες και κατά την έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας για 16 ημέρες, κάνοντας αδύνατο για τους περισσότερους Έλληνες να πάνε διακοπές». Αυτό που βλέπουμε για αυτούς που θα πάνε διακοπές είναι ότι θα πάνε λιγότερες μέρες και θα προτιμήσουν την ηπειρωτική Ελλάδα λόγω του κόστους των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Προτιμούν επίσης περιοχές που απαιτούν λιγότερα χρήματα για διαμονή, η οποία θα είναι κατά μία μέρα λιγότερη από πέρυσι».

Αναφορικά με τις τιμές των τροφίμων, ανέφερε ότι «δεν βλέπουμε καμία αποκλιμάκωση των τιμών ή να έχουν υποχωρήσει οι τιμές από αυτές που ήταν τον περασμένο μήνα. Βλέπουμε σε πολλά προϊόντα να έχουν αυξηθεί οι τιμές, ιδιαίτερα σε προϊόντα πρώτης ανάγκης. Για παράδειγμα, βλέπουμε στα ψάρια πολύ μεγάλη αύξηση που ξεπερνάει το 7,2% και στα φρούτα ξεπερνάει το 18%».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: