Εντείνονται οι πιέσεις στον Μπάιντεν – Ποιοι τον καλούν να αποσυρθεί από την προεκλογική κούρσα

Εντείνονται οι πιέσεις στον Μπάιντεν – Ποιοι τον καλούν να αποσυρθεί από την προεκλογική κούρσα
(COMBO) This combination of file pictures created on July 10, 2024 shows, US actor George Clooney (L) in the East Room of the White House in Washington, DC, on December 4, 2022; and US President Joe Biden meeting union members in Washington, DC, on July 10, 2024. Biden suffered a stunning blow on July 10, 2024, when supporter Clooney urged him to drop his reelection bid, while party heavyweight Nancy Pelosi declined to back his candidacy. "I love Joe Biden," Clooney, who hosted a star-studded fundraiser with Biden just last month, wrote in the New York Times. "But the one battle he cannot win is the fight against time. (Photo by SAUL LOEB / AFP) Photo: AFP
Δημοκρατικοί γερουσιαστές και αστέρες του Χόλιγουντ, όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ, εκφράζουν αμφιβολίες για την ικανότητά του να κερδίσει τον Τραμπ τον Νοέμβριο.

Στενεύει ο κλοιός για τον Τζο Μπάιντεν. Χθες, για πρώτη φορά, ένας γερουσιαστής του Δημοκρατικού κόμματος τον κάλεσε να εγκαταλείψει την προσπάθειά του να επανεκλεγεί στην προεδρία τον Νοέμβριο, με αντίπαλο τον Ντόναλντ Τραμπ. Προηγήθηκε ο Χολιγουντιανός αστέρας Τζορτζ Κλούνεϊ, αντανακλώντας τη διάβρωση της υποστήριξης ακόμη και από τους πιο πιστούς Δημοκρατικούς.

Ο γερουσιαστής του Βερμόντ, Πίτερ Γουέλς, παρότρυνε τον πρόεδρο να αποσυρθεί από την κούρσα για το καλό της χώρας μέσω άρθρου του στην Washington Post. Ήταν το πρώτο μέλος της Γερουσίας που έκανε αυτή την κίνηση ανοιχτά.

Μια μέρα νωρίτερα, ο γερουσιαστής του Κολοράντο, Μάικλ Μπένετ, προέβλεψε ότι ο Μπάιντεν θα ηττηθεί τον Νοέμβριο και εξέφρασε ανησυχία ότι θα συμπαρασύρει άλλους Δημοκρατικούς υποψήφιους στις βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, ανέφερε σε ιδιωτικές συζητήσεις ότι είναι ανοικτός στο ενδεχόμενο ο Μπάιντεν να μην είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, παρά τη δημόσια υποστήριξή του. Ο ίδιος ο Σούμερ δήλωσε ότι υποστηρίζει τον πρόεδρο και παραμένει δεσμευμένος να διασφαλίσει την ήττα του Τραμπ.

Δημοκρατικοί γερουσιαστές σχεδιάζουν να συναντηθούν με στενούς συνεργάτες και συμβούλους του προέδρου, ενώ τουλάχιστον εννιά μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων έχουν επίσης ζητήσει δημόσια την απόσυρση του Μπάιντεν. Τελευταίος ήταν ο βουλευτής του Όρεγκον, Ερλ Μπλουμενάουερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Ο ηθοποιός και παραγωγός Τζορτζ Κλούνεϊ, ισόβιος υποστηρικτής των Δημοκρατικών, έγραψε στην New York Times ότι χρειαζόμαστε άλλον υποψήφιο. Ο Κλούνι, που οργανώνει εκδηλώσεις συγκέντρωσης κεφαλαίων για τον Μπάιντεν, σημείωσε ότι ο πρόεδρος δεν είναι ο ίδιος με το 2010 ή το 2020, και ήταν σε σύγχυση και κουρασμένος στο πρόσφατο ντιμπέιτ με τον Τραμπ.

Η υποστήριξη από τα μέσα ενημέρωσης και την κινηματογραφική κοινότητα φαίνεται να μειώνεται, ενώ το NBC ανέφερε ότι η επίπτωση της τηλεμαχίας στη συγκέντρωση κεφαλαίων είναι καταστροφική.

Η Νάνσι Πελόσι, πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, πρόσθεσε την πίεση στον Μπάιντεν, λέγοντας ότι ο χρόνος πιέζει και ότι η απόφαση είναι δική του. Ο Μπάιντεν από την πλευρά του παραμένει αποφασισμένος να συνεχίσει την προεκλογική του προσπάθεια, αυξάνοντας τις δραστηριότητές του για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες για την αντοχή του.

Δημοσκοπήσεις μετά το ντιμπέιτ δείχνουν ότι ο Τραμπ διατηρεί ή αυξάνει τη διαφορά του από τον Μπάιντεν, με τον Τραμπ να πιστώνεται με το 47% των προθέσεων ψήφου και τον Μπάιντεν με το 44%, σύμφωνα με μελέτη του ινστιτούτου Cook Political Report.

Η Κέιτ Μπέντινγκφιλντ, σχολιάστρια του CNN και πρώην εργαζόμενη στην εκστρατεία του Μπάιντεν το 2020, τόνισε ότι η σημερινή ομάδα του προέδρου πρέπει να παρουσιάσει τη στρατηγική της, καθώς οι αριθμοί είναι δυσοίωνοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: