Έως και 1,5 δισ. δολάρια οι παγκόσμιες ασφαλισμένες απώλειες από το blackout της CrowdStrike

Έως και 1,5 δισ. δολάρια οι παγκόσμιες ασφαλισμένες απώλειες από το blackout της CrowdStrike
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η διακοπή λειτουργίας μπορεί να είναι η μεγαλύτερη μεμονωμένη απώλεια ασφάλισης στον κυβερνοχώρο, ανέφερε η CyberCube.

Οι παγκόσμιες ασφαλισμένες απώλειες από τo blackout της CrowdStrike της περασμένης εβδομάδας είναι πιθανό να κυμανθούν από 400 εκατομμύρια δολάρια έως 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε την Πέμπτη η εταιρεία CyberCube, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της ανάλυσης του κυβερνοχώρου.

Υπενθυμίζεται πως ένα σφάλμα λογισμικού στο σύστημα ποιοτικού ελέγχου της CrowdStrike προκάλεσε την ενημέρωση λογισμικού που έριξε τους υπολογιστές σε παγκόσμιο επίπεδο, δήλωσε η αμερικανική εταιρεία αυτή την εβδομάδα, καθώς οι απώλειες αυξάνονται μετά τη διακοπή υπηρεσιών από τις αερομεταφορές έως τις τράπεζες.

Η διακοπή λειτουργίας μπορεί να είναι η μεγαλύτερη μεμονωμένη απώλεια ασφάλισης στον κυβερνοχώρο, ανέφερε η CyberCube. Ήταν «ένα σημαντικό γεγονός για την ασφαλιστική αγορά στον κυβερνοχώρο, αλλά δεν πλησιάζει το καταστροφικό δυναμικό από το οποίο οι κορυφαίοι ασφαλιστές συγκρατούν κεφάλαια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η  Parametrix εκτίμησε αυτή την εβδομάδα τις ασφαλισμένες απώλειες από τη διακοπή λειτουργίας από 540 εκατομμύρια δολάρια έως 1,08 δισεκατομμύρια δολάρια για τις εταιρείες του Fortune 500, εξαιρουμένης της Microsoft, το λογισμικό των υπολογιστών της οποίας επηρεάστηκε από το σφάλμα CrowdStrike.

Η μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία του κυβερνοχώρου Beazley δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι δεν σχεδιάζει να αλλάξει τις κατευθυντήριες γραμμές της σχετικά με τον συνδυασμένο δείκτη της -ένα βασικό μέτρο της κερδοφορίας της ασφάλισης- μετά τη διακοπή λειτουργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com