Επαφές κορυφής της Χεζμπολάχ με τη Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Επαφές κορυφής της Χεζμπολάχ με τη Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ ανταλλάσσουν πυρά από τον Οκτώβριο στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα και ο κορυφαίος αξιωματούχος της Χαμάς, Χαλίλ αλ-Χάγια, συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας και τις διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας εκεί κατά τη διάρκεια συνάντησης, ανακοίνωσε η Χεζμπολάχ την Παρασκευή.

Ο Νασράλα υποδέχθηκε τον αναπληρωτή επικεφαλής της Χαμάς Χαγιάγια για τη συνάντηση, η οποία εξέτασε «τις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα ασφάλειας και πολιτικής» στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οργάνωση που υποστηρίζεται από το Ιράν.

«Συζήτησαν επίσης τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται αυτές τις ημέρες, την ατμόσφαιρά τους και τις προτάσεις που παρουσιάστηκαν για τον τερματισμό της προδοτικής επίθεσης εναντίον του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε την Πέμπτη ότι η Χαμάς έκανε μια αρκετά σημαντική προσαρμογή στη θέση της σχετικά με μια πιθανή συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων με το Ισραήλ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα οδηγήσει σε ένα σύμφωνο που θα είναι ένα βήμα προς μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός.

Υπενθυμίζεται πως η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ ανταλλάσσουν πυρά από τον Οκτώβριο στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ, σε μια σύγκρουση που διεξάγεται παράλληλα με τον πόλεμο στη Γάζα, εγείροντας φόβους για μια μεγαλύτερη σύγκρουση μεταξύ των βαριά οπλισμένων αντιπάλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com