Επίδομα παιδιού Α21: Ανοιχτή η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις – Οι δικαιούχοι

Επίδομα παιδιού Α21: Ανοιχτή η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις – Οι δικαιούχοι
Photo: pixabay.com
Τα ποσά θα υπολογιστούν βάσει των εξαρτώμενων τέκνων και του εισοδήματος, με την πέμπτη δόση να πιστώνεται στις 29 Νοεμβρίου.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για το Επίδομα Παιδιού έχει ανοίξει και οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μέσω της ιστοσελίδας της ΗΔΙΚΑ ή του ΟΠΕΚΑ, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς τους κωδικούς Taxisnet.

Το ποσό που δικαιούνται θα υπολογιστεί με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που δηλώνονται στην αίτηση για το 2024 και το οικογενειακό εισόδημα που δηλώθηκε για το φορολογικό έτος 2022. Μετά την υποβολή της φετινής δήλωσης φόρου εισοδήματος, θα ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του 2023 για τον τελικό υπολογισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντικό κριτήριο για τη χορήγηση του επιδόματος είναι η φοίτηση των παιδιών στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Οι δικαιούχοι πρέπει να εισάγουν τα στοιχεία της σχολικής μονάδας, της τάξης και τον αριθμό μητρώου του μαθητή. Αν δεν υπάρχει ταύτιση των στοιχείων, ο αιτών θα πρέπει να επισυνάψει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Για να ληφθεί υπόψη η αίτηση, πρέπει να ολοκληρωθεί και να εγκριθεί οριστικά. Οι προσωρινά αποθηκευμένες αιτήσεις δεν λαμβάνονται υπόψη.

Οι δικαιούχοι περιλαμβάνουν πολίτες της Ελλάδας, της ΕΕ και άλλων συγκεκριμένων χωρών, καθώς και άτομα με ειδικό καθεστώς, όπως πρόσφυγες και ανιθαγενείς.

Η επόμενη δόση του επιδόματος αναμένεται να καταβληθεί την Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου, ενώ η έκτη και τελευταία δόση θα καταβληθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: