Επιστροφή σόου του Ντόναλντ Τραμπ στο Μπάτλερ – Στο πλευρό του και ο Έλον Μασκ 

Επιστροφή σόου του Ντόναλντ Τραμπ στο Μπάτλερ – Στο πλευρό του και ο Έλον Μασκ 
epa11597703 Republican presidential nominee and former US president Donald Trump speaks to members of the media following his presidential debate with Vice President Kamala Harris in the debate's press file in Philadelphia, Pennsylvania, USA, 10 September 2024. The two candidates faced off for 90 minutes in their only planned debate of the 2024 presidential election. EPA/JIM LO SCALZO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η συγκέντρωση διεξήχθη, με αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Στον τόπο όπου παρ’ ολίγον να τον δολοφονήσουν τον Ιούλιο, στο Μπάτλερ, της Πενσιλβάνια, επέστρεψε ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αναφέροντας ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι «ίσως προσπάθησαν ακόμη και να με σκοτώσουν» για να τον εμποδίσουν να ξανακερδίσει τον Λευκό Οίκο.

Μαζί του ήταν και ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, ο οποίος είπε εάν οι υποστηρικτές του Τραμπ δεν προσέλθουν στις κάλπες να τον ψηφίσουν, τότε «αυτές θα είναι οι τελευταίες εκλογές» για τους Αμερικανούς.

Η συγκέντρωση διεξήχθη, με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, στον ίδιο χώρο όπου ο Τραμπ χτυπήθηκε στο δεξί αυτί και ένας θεατής – ο πυροσβέστης Corey Comperatore – σκοτώθηκε όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ. Ο επίδοξος δολοφόνος, ο 20χρονος Τόμας Κρουκς από το Bethel Park της Πενσιλβάνια, σκοτώθηκε επί τόπου από έναν ελεύθερο σκοπευτή της Μυστικής Υπηρεσίας.

Μια φωτογραφία του Τραμπ να στέκεται με αίματα στο πρόσωπό του καθώς σήκωνε τη γροθιά του και φώναζε «Αγωνιστείτε!» (Fight!) έγινε η ανεξίτηλη εικόνα της εκστρατείας του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: