EpsilonNet: Η στρατηγική πίσω από το ράλι πωλήσεων και κερδών
- 19/03/2021, 10:42
- SHARE
Αξιοποιώντας τις αναδυόμενες επενδυτικές ευκαιρίες στον κλάδο της Πληροφορικής η διοίκηση του ομίλου Epsilon Net επιτυγχάνει διατήρηση και αύξηση της λειτουργικής αποδοτικότητας, επέκταση πελατολογίου και και νέες επενδύσεις εν μέσω πανδημίας.
Κινείται με γνώμονα το μακροπρόθεσμο συμφέρον των συμμετεχόντων (stakeholders) εστιάζοντας την προσοχή της, όπως αναφέρει στην οικονομική έκθεση που συνοδεύει τις οικονομικές καταστάσεις 2020, στη διείσδυση στην αγορά των μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, όσον αφορά συνολικά τον τομέα του επιχειρησιακού λογισμικού, τη περαιτέρω διείσδυση των εφαρμογών Payroll & HRM Systems στις επιχειρήσεις παράλληλα με τη διείσδυση στην αγορά των λογιστικών γραφείων.
Αναπτύσσεται επίσης στον τομέα του FinTech και αξιοποιεί τις νέες τάσεις που φέρνει στην αγορά η απόφαση της ΑΑΔΕ να εφαρμόσει υποχρεωτικά την ηλεκτρονική τιμολόγηση και διαβίβαση αλλά και την εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων (My Data) για όλες τις επιχειρήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2020 η μητρική εταιρεία προχώρησε στην εξαγορά του 80% του μετοχικού κεφαλαίου της Data Communication, εταιρείας που δραστηριοποιείται στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και σε λογιστικά γραφεία. Επίσης εντός του 2021 σε σύμπραξη με την Space Hellas εξαγόρασε από τη MIG τη συμμετοχή της στην SingularLogic.
Σημειώνεται επίσης ότι η EpsilonNet συμμετέχει από την ίδρυση της, στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης Α.Ε., η οποία είναι η δημιουργός του πρώτου Πάρκου Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας στην Ελλάδα. Μάλιστα όπως εκτιμά η διοίκηση, μέσω της συμμετοχής αυτής, στο μέλλον, θα επιτευχθούν σημαντικές συνέργειες και επενδυτικές ευκαιρίες, λόγω της συγκέντρωσης αξιόλογων εταιρειών του κλάδου Πληροφορικής στο συγκεκριμένο Πάρκο.
Υπενθυμίζεται ότι ο κύκλος εργασιών του ομίλου κατά τη χρήση 2020 διαμορφώθηκε στα 21,69 εκατ. ευρώ έναντι 17,98 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση 2019, σημειώνοντας αύξηση 20,69%. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 3,30 εκατ. ευρώ έναντι 1,37 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, με αύξηση 141,49% ενώ τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 3,28 εκατ. ευρώ έναντι 1,41 εκατ. ευρώ με αύξηση 132,86%. Όσο για τα λειτουργικά κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 5,14 εκατ. ευρώ έναντι 3,26 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 57,55%.
Πώς θα περιορίσει τον αντίκτυπο της πανδημίας
Στην οικονομική έκθεση η διοίκηση επισημαίνει ότι η πανδημία δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην επιχειρηματική δραστηριότητα για μια σειρά από λόγους που συνοψίζονται ως εξής:
Α) Ο όμιλος διαθέτει ένα πάρα πολύ ισχυρό πελατολόγιο, που μετά και τις εξαγορές των εταιρειών Data Communication AE και SingularLogic A.E. αριθμεί άνω των 70.000 ενεργών πελατών με ένα ευρύ φάσμα λογισμικών προγραμμάτων, γεγονός που δεν δημιουργεί εξαρτήσεις από συγκεκριμένους πελάτες και επιμερίζει το ρίσκο,
Β) Το πελατολόγιο του ομίλου καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων της εγχώριας οικονομίας και δεν αναμένεται να τον εκθέτει σε μεγάλες αρνητικές αλλαγές που ενδεχομένως να συμβούν λόγω Covid-19 σε συγκεκριμένους κλάδους της ελληνικής οικονομίας,
Γ) Η μη εξάρτηση από μεγάλης αξίας συμβόλαια (που πιθανά να υπάρχει σε άλλες εταιρείες πληροφορικής), δημιουργεί χρηματοοικονομική σταθερότητα καθώς ο μέσος όρος τιμολόγησης του ομίλου ανά πελάτη είναι χαμηλός, οδηγεί σε υψηλούς δείκτες εισπραξιμότητας και μειώνει δραστικά την έκθεση και εξάρτηση από μεγάλους πελάτες.
Δ) Τα λογισμικά και οι υπηρεσίες του ομίλου είναι απαραίτητα για την καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων ενώ η χρησιμότητά τους ενισχύθηκε εν μέσω πανδημίας.