Επτά πράγματα που δείχνουν ότι εργάζεστε για έναν κακό εργοδότη
- 21/03/2015, 22:03
- SHARE
Υπάρχουν επτά είδη συμπεριφορών που δείχνουν ότι δεν εργάζεστε για τον καλύτερο εργοδότη!
Αν μόλις ξεκινήσατε να εργάζεστε σε ένα νέο περιβάλλον εργασίας και βρίσκεστε στο στάδιο που προσπαθείτε να αποκωδικοποιήσετε τις συμπεριφορές των συναδέλφων και του αφεντικού σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν επτά είδη συμπεριφορών που δείχνουν ότι δεν εργάζεστε για τον καλύτερο εργοδότη!
1. Η πρώτη μέρα στην δουλειά είναι … αδιαπραγμάτευτη
Η Brenda Christensen, πρόεδρος της Stellar Public Relations στο Σαν Φρανσίσκο, διηγείται πως στο παρελθόν ένας νέος εργοδότης της είχε υποσχεθεί πως θα τηλεφωνούσε για να την ενημερώσει σχετικά με την ημερομηνία έναρξης της εργασίας της, η οποία ήταν σε άλλη πόλη, προκειμένου να της δώσει χρόνο να μετεγκατασταθεί. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη παρά μόνο τρεις ημέρες πριν από την ημέρα που έπρεπε να εμφανιστεί στην δουλειά.
2.Ενθαρρύνοντας την ταπείνωση
Η Caitlin Pyle είναι ιδρύτρια της Florida’s Proofread Anywhere, όμως πριν προχωρήσει στην ίδρυση της δικής της εταιρείας, είχε εργαστεί σε μία εταιρεία παροχής νομικών υπηρεσιών, έχοντας έναν εργοδότη που της έμεινε αξέχαστος! «Κάθε φορά που κάποιος έκανε ένα λάθος, ήταν κοινή πρακτική για όποιον το εντόπιζε να κάνει ένα screenshot και να το στέλνει μέσω e-mail σε ολόκληρο το γραφείο να για πάρει ένα μάθημα».
3. Ψέματα, ψέματα, ψέματα!
Η Lori Nash είναι ιδιοκτήτρια εταιρείας marketing και δημοσίων σχέσεων. Σε παλαιότερη εργασία της είχε έρθει αντιμέτωπη με εργοδότη που είχε κάνει πάγια τακτική του τα ψέματα στις συναλλαγές της εταιρείας. «Επιτελικά στελέχη της επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου, χρησιμοποιούσαν ψεύτικα ονόματα στους πελάτες, στις διαφημιστικές, ακόμη κι στους φορολογικούς ελεγκτές».
4. «Το διάλειμμα είναι για τους τεμπέληδες»
Ο Mike Collins, ιδιοκτήτης του Wealthy Turtle, εξηγεί την αλάνθαστη-όπως υποστηρίζει- μέθοδό του για να διακρίνει έναν κακό εργοδότη: «Πήγαινε στο πάρκινγκ της εταιρείας το μεσημέρι και δες αν είναι γεμάτο. Εάν είναι, σημαίνει πιθανόν πως όλοι είναι πολύ απασχολημένοι για να παίρνουν το μεσημεριανό γεύμα εκεί ή ότι τα στελέχη της εταιρείας αναμένουν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν και κατά την διάρκεια του διαλείμματος».
5. Το μόνο που θέλετε είναι ένα μέρος να κλάψετε
Η Maggie Edinger, σύμβουλος επικοινωνίας, κάποτε εργαζόταν σε μία εταιρεία στη Νέα Υόρκη και διηγείται: «Κατά την πρώτη μου εβδομάδα στη δουλειά, ένα από τους νέους μου συναδέλφους μου έδειξε το λεγόμενο «crying room». Επρόκειτο για ένα δωμάτιο που οι εργαζόμενοι πήγαιναν να κλάψουν όταν κάτι ιδιαίτερα ειδεχθές συνέβαινε στο γραφείο».
6. Η συνήθης οδός
Ο Chris V Nicholson, επικεφαλής επικοινωνίας και προσλήψεων της FutureAdvisor εξηγεί πως μπορεί κανείς να κρίνει ένα χώρο εργασίας από το πόσο διάστημα χρειάζεται για να γίνουν τα πιο απλά πράγματα. «Όταν κάτι που έχετε εύκολα υλοποιήσει σε άλλα περιβάλλονται εργασίας είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί στη νέα σας δουλειά, τότε βρίσκεστε σε ένα βαθιά αναποτελεσματικό χώρο εργασίας».
7. Η κορυφή του παγόβουνου
«Αν νέος εργαζόμενος κρυφακούει μια ρατσιστική ή σεξιστική προσβολή, αυτό είναι πιθανώς ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί σε μία εταιρεία, η οποία βάζει εμπόδια στις γυναίκες και στις μειονοτήτες», εξηγεί ο Caren Goldberg, καθηγητής Ψυχολογίας στη Βιέννη.