Έρευνα: Αυτοί είναι οι αγαπημένοι προορισμοί των «ψηφιακών νομάδων»

Έρευνα: Αυτοί είναι οι αγαπημένοι προορισμοί των «ψηφιακών νομάδων»
Photo: pixabay.com
Η προσιτή τιμή των προνομιακών ακινήτων ενοικίασης έχει γίνει κρίσιμος παράγοντας στην επιλογή προορισμού.

Μετά την πανδημία, ένας αυξανόμενος αριθμός στελεχών επιλέγει να ζει και να εργάζεται ως ψηφιακοί νομάδες, και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποτελούν την πιο φιλόξενη τοποθεσία για αυτούς. Αυτό καταδεικνύεται από έρευνα της Savills Plc, η οποία ανέλυσε 25 προνομιακές αγορές ακινήτων βάσει της ελκυστικότητάς τους για μακροχρόνια απομακρυσμένους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με την έρευνα, το Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι προσελκύουν πληθώρα ανώτερων στελεχών, τα οποία έλκονται από την εξαιρετική αεροπορική σύνδεση των πόλεων, τις υπερσύγχρονες υποδομές και την υψηλή ποιότητα ζωής. «Οι επαγγελματίες αυτοί αναζητούν έναν παραθαλάσσιο τρόπο ζωής με τις ανέσεις της πόλης», ανέφερε η αναλύτρια της Savills, Κέλσι Σέλερς. Η ίδια προσέθεσε ότι «οι περισσότεροι από τους 10 κορυφαίους προορισμούς ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και η ζήτηση για τέτοιες τοποθεσίες έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια».

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η υιοθέτηση της υβριδικής εργασίας και της τηλεργασίας μετά την πανδημία ώθησε πολλά στελέχη να αναζητήσουν νέες επαγγελματικές βάσεις σε ζεστές, παραθαλάσσιες πόλεις με εύκολη πρόσβαση σε αεροδρόμια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τις τιμές των ενοικίων να αυξάνονται στους δημοφιλείς προορισμούς των ψηφιακών νομάδων, η προσιτή τιμή των προνομιακών ακινήτων ενοικίασης έχει γίνει κρίσιμος παράγοντας στην επιλογή προορισμού.

Η Λισαβόνα, που ήταν στην κορυφή της κατάταξης το 2022, έπεσε στην 5η θέση καθώς τα ενοίκια στην πόλη αυξήθηκαν κατά 31% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τη Savills. Η Μάλαγα, μια νέα είσοδος στην κατάταξη, κατέλαβε την τρίτη θέση, ακολουθώντας το Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι. Το Παλέρμο, επίσης νέα είσοδος για το 2024, επωφελείται από το γεγονός ότι είναι η φθηνότερη μεγάλη αγορά στην Ιταλία, με τα ενοίκια να είναι έως και 70% χαμηλότερα από εκείνα στη Φλωρεντία.

«Εάν υπάρξει μια πιο συντονισμένη επιστροφή στο γραφείο, η σημασία της αεροπορικής σύνδεσης θα αυξηθεί σημαντικά», υπογράμμισε η Σέλερς. Παρ’ όλα αυτά, «οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα έχουν πάντα τη δυνατότητα να ζουν και να εργάζονται από οπουδήποτε για να διαχειρίζονται τις εταιρείες τους», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: