Έρευνα από το ΕΒΕΑ με θέμα «Νέο Πρότυπο Οχημάτων Μηδενικών Εκπομπών»

Έρευνα από το ΕΒΕΑ με θέμα «Νέο Πρότυπο Οχημάτων Μηδενικών Εκπομπών»
Αξιοποιώντας τον έξυπνο σχεδιασμό και τη μηχανική, το ZEV-UP θα δημιουργήσει πιο ελαφριά, πιο αποδοτικά ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία.

Σε έρευνα με θέμα «Νέο Πρότυπο Οχημάτων Μηδενικών Εκπομπών» καλεί τις επιχειρήσεις-μέλη του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Το ΕΒΕΑ πραγματοποιεί την έρευνα στο πλαίσιο του έργου ZEV-UP, μία πρωτοβουλία που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon 2023 (HORIZON-CL5-2023-D5-01).

Υπενθυμίζεται ότι το έργο ZEV-UP στοχεύει στην εφαρμογή μίας συνεπούς κυκλικότητας κατά μήκος της αλυσίδας αξίας και του κύκλου ζωής των ηλεκτρικών οχημάτων (EV), σε ευθυγράμμιση με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, μέσα από την επιτάχυνση της παγκόσμιας υιοθέτησης ηλεκτρικών οχημάτων (EVs) μέσω της ανάπτυξης οικονομικών και προσαρμόσιμων ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEVs) για τη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων.

Αξιοποιώντας τον έξυπνο σχεδιασμό και τη μηχανική, το ZEV-UP θα δημιουργήσει πιο ελαφριά, πιο αποδοτικά ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, προσαρμοσμένα στις διαφορετικές ανάγκες της αγοράς, εξερευνώντας παράλληλα καινοτόμες λύσεις φόρτισης όπως η υπηρεσία Battery-as-a-Service.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης του ερωτηματολογίου είναι 5 λεπτά. Η συμμετοχή γίνεται ανώνυμα και οι απαντήσεις θα χρησιμοποιηθούν μόνο για ερευνητικούς σκοπούς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν στην έρευνα -μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του ΕΒΕΑ- έως και την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ