erga.gov.gr: Παρουσιάστηκε η πλατφόρμα για την πορεία των έργων στη χώρα

erga.gov.gr: Παρουσιάστηκε η πλατφόρμα για την πορεία των έργων στη χώρα
Τεχνικές εργασίες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή στο αμαξοστάσιο της Αττικό Μετρό στην Πυλαία, Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη και τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών Νίκο Σταθόπουλο επισκέπτονται το αμαξοστάσιο της Αττικό Μετρό στην Πυλαία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΜ Μεγάλο Αρσενάλι στα Χανιά.

Την ψηφιακή πλατφόρμα erga.gov.gr μέσω της οποίας μπορεί κάθε πολίτης, δημοσιογράφοι, αυτοδιοικητικοί φορείς, η κοινωνία των πολιτών, όλοι να έχουν πρόσβαση και ενημέρωση στην πρόοδο των έργων που συντελούνται στην ελληνική επικράτεια, παρουσίασε από τα Χανιά ο υπουργός Επικράτειας Ακης Σκέρτσος.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΜ Μεγάλο Αρσενάλι στα Χανιά παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, των αντιπεριφερειαρχών Χανίων και Ρεθύμνου, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, του υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, των κυβερνητικών βουλευτών του νομού, δημάρχων Χανίων και Ρεθύμνου, επαγγελματικών ενώσεων, φορέων και εκπροσώπων των επιμελητηρίων.

«Πρόκειται για τη δυνατότητα ενημέρωσης για όλα τα έργα, μικρών, μεσαίων και άλλων που υλοποιούνται σε κάθε δήμο, σε κάθε, νομό, σε κάθε περιφέρεια της χώρας», είπε ο κ. Σκέρτσος ο οποίος χαρακτήρισε τη δημιουργία της πλατφόρμας «ένα αυτονόητο και συνάμα τολμηρό βήμα λογοδοσίας και διαφάνειας, για να αποκτήσουμε όλοι τον έλεγχο των έργων που αλλάζουν τη ζωή, την καθημερινότητά μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αυτή τη στιγμή η Κρήτη αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα είναι ένα εργοτάξιο. Εχουμε καταφέρει χάρη στις διαπραγματεύσεις του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης, να αποκτήσουμε το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πακέτο δημοσίων επενδύσεων στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο» σημείωσε.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σημείωσε πως πρόκειται για 85 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι πόροι τους οποίους «διαχειριζόμαστε για να φέρουμε επενδύσεις, υποδομές, ανακαινίσεις σε νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια, σε χώρους πολιτισμού, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών», τόνισε ο υπουργός.

Η πλατφόρμα erga.gov.gr αμέσως μετά την παρουσίαση θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: