«Έρχεστε στο γραφείο ή… περάστε για αποζημίωση» – Και άλλη μεγάλη εταιρεία «κόβει» την τηλεργασία

«Έρχεστε στο γραφείο ή… περάστε για αποζημίωση» – Και άλλη μεγάλη εταιρεία «κόβει» την τηλεργασία
Photo: pixabay.com
Η Roblox κάλεσε τους εργαζομένους να επιστρέψουν στην εργασία με φυσική παρουσία.

Η Roblox, κολοσσός του online gaming αξίας 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάλεσε τους υπαλλήλους της να επιστρέψουν στο γραφείο τρεις ημέρες την εβδομάδα ή να… περάσουν για αποζημίωση, προκειμένου να σταματήσει την εξ αποστάσεως εργασία.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Roblox David Baszucki έγραψε σε ανάρτηση σε blog την Τρίτη ότι αναμένει από τους remote υπαλλήλους να επιστρέψουν στα κεντρικά γραφεία της στο San Mateo της Καλιφόρνια μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Η εταιρεία προχώρησε σε πλήρη εξ αποστάσεως εργασία τον Μάρτιο του 2020, κατά την έναρξη της πανδημίας.

«Καθώς η πανδημία παρατεινόταν, αρκετές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα υποστηρίξουν 100% απομακρυσμένη εργασία για όλους, για πάντα», έγραψε ο Baszucki στην ανάρτηση. «Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κάναμε πολλές συζητήσεις και επιστρέφαμε συνεχώς στην ιδέα ότι, τελικά, η Roblox είναι μια εταιρεία καινοτομίας και έπρεπε να επιστρέψουμε στην εργασία με φυσική παρουσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εντολή απαιτεί από το προσωπικό που τηλεργάζεται να ξεκινήσει να έρχεται στο γραφείο κάθε Τρίτη έως Πέμπτη από τις 16 Ιανουαρίου. Όσοι πρέπει να μετακινηθούν έχουν προθεσμία μέχρι τις 15 Ιουλίου και θα λάβουν βοήθεια για τα έξοδα μετεγκατάστασης.

Οι εργαζόμενοι που επιλέγουν να μην μετακομίσουν έχουν προθεσμία μέχρι τις 15 Απριλίου για να αποχωρήσουν από την εταιρεία και θα λάβουν ένα πακέτο αποζημίωσης ανάλογα με το επίπεδό τους, καθώς και έξι μήνες κάλυψης υγειονομικής περίθαλψης.

Ο Baszucki εξήγησε ότι η απόφαση προέκυψε επειδή οι εικονικοί χώροι εργασίας δεν ήταν τόσο αποτελεσματικοί όσο οι φυσικοί χώροι.

«Για πολλούς από εμάς, η “κόπωση του zoom” είναι πραγματική. Μια τρίωρη ομαδική συζήτηση από κοντά είναι πολύ λιγότερο εξαντλητική από ό,τι μέσω βίντεο και οι συνεδριάσεις brainstorming είναι πιο δημιουργικές. Αν και είμαι βέβαιος ότι θα φτάσουμε σε ένα σημείο όπου οι εικονικοί εργασιακοί χώροι θα είναι εξίσου ελκυστικοί και παραγωγικοί με τους φυσικούς, δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: