Έρχονται 3 νέα μέτρα για τους νέους, τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους δημοσίους υπαλλήλους

Έρχονται 3 νέα μέτρα για τους νέους, τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους δημοσίους υπαλλήλους
Άκης Σκέρτσος Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θα τα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός αργότερα σήμερα.

«Κάναμε μία παρουσίαση, πριν από δέκα ημέρες, του συνολικού οικονομικού προγράμματος. Δείξαμε τη φιλοδοξία μας για την Ελλάδα του 2030. Θέλουμε, για παράδειγμα, να αυξηθούν οι εξαγωγές μας από το 50%, που ήδη είναι ρεκόρ, στο 60% το 2027. Θέλουμε η Ελλάδα, η ελληνική οικονομία να τρέχει με διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από την υπόλοιπη Ευρώπη. Να αυξηθούν τα εισοδήματα κατά 25% και ο κατώτατος και ο μέσος μισθός. Να μειωθούν κι άλλο οι φόροι και οι εισφορές. Να έχουμε περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Και συμπλήρωσε: «Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ακόμη τρία ακόμη μέτρα. Θα αφορούν τους νέους, θα αφορούν τον ιδιοκτήτη ακινήτων και θα αφορούν και τους δημοσίους υπαλλήλους. Είναι τρία μέτρα, κοστολογημένα, είναι ενταγμένα στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

…Πρέπει να στηρίξουμε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών κι άλλο. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά πόσο ταλαιπωρείται και πιέζεται, αυτή τη στιγμή, το ελληνικό νοικοκυριό από τον πληθωρισμό. Ο πληθωρισμός παρότι είναι ο 5ος χαμηλότερος στην Ευρώπη σήμερα, παραμένει υψηλός, ροκανίζει τα εισοδήματα. Ξέρουμε πόσο πιέζονται τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις και χρειάζεται συνεχής προσπάθεια με μία φιλοεπενδυτική πολιτική που στηρίζει και τον εργαζόμενο και τον επιχειρηματία», είπε επίσης.

Υπογράμμισε στη συνέχεια πως «για τους νέους, τρέχει το πρόγραμμα ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ και κάτι που δεν έχει ακουστεί πάρα πολύ – είναι μέσα στο πρόγραμμά μας-δέκα χιλιάδες νέοι άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν εργασιακή εμπειρία, θα υποστηρίζονται, με βάση το οικονομικό μας πρόγραμμα, για να προσληφθούν με κίνητρα στους εργοδότες. Θα καλύπτουμε τους έξι πρώτους μήνες της πρόσληψης και της δουλειάς τους τις ασφαλιστικές εισφορές. Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Γνωρίζουμε ότι η ανεργία των νέων είναι πολύ υψηλότερη από την υπόλοιπη Ευρώπη και χρειάζονται βοήθεια και οι νέοι και οι επιχειρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: