Έρχονται κίνητρα και μπόνους για αποτελεσματικούς δημόσιους υπαλλήλους το 2025

Έρχονται κίνητρα και μπόνους για αποτελεσματικούς δημόσιους υπαλλήλους το 2025
Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει τον Ιάκωβο, άνεργο 41 χρονών, να βρίσκεται στο δικαστικό τμήμα της εφορίας Χολαργού για να ρυθμίσει τα χρέη του, Χολαργός , Παρασκευή 24 Απριλίου 2015. Πρόσφατα η εφορία του έστειλε σημείωμα προειδοποιώντας τον ότι θα προβεί σε κατάσχεση της περιουσίας του. «Όταν ζούσε η μητέρα μου τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά» συνηθίζει να λέει. «Είχαμε τη σύνταξή της, μπορούσαμε να πληρώνουμε τους λογαριασμούς, έβρισκα ένα ζεστό μαγειρεμένο φαγητό». «Είναι πολύ άσχημο πράγμα να μην έχεις κανέναν στον κόσμο, αν κάποιος πριν από τρία χρόνια μου έλεγε πως θα μαζεύω κουτάκια αλουμινίου για να ζήσω, δε θα μπορούσα να τον πιστέψω, θα τον περνούσα για τρελό», Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το 2025, οι πιο αποτελεσματικοί δημόσιοι υπάλληλοι που θα πετύχουν τους στόχους τους, θα λάβουν μπόνους έως 40 εκατ. ευρώ, με το ποσό να φτάνει έως και το 15% των ετήσιων αποδοχών τους.

Το 2025, οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα επιτύχουν τους στόχους που θέτουν οι υπηρεσίες τους, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μπόνους συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό δεν θα υπερβαίνει το 15% των ετήσιων βασικών αποδοχών τους, προσφέροντας σημαντικά κίνητρα για την επίτευξη των προγραμματισμένων στόχων.

Από το συνολικό ποσό, το 40% του μπόνους θα διανέμεται σε όλους τους υπαλλήλους που εμπλέκονται στην υλοποίηση των στόχων, ενώ το υπόλοιπο 60% θα λαμβάνεται από εκείνους που θα πετύχουν τους στόχους. Σημαντικό είναι ότι το μπόνους αυτό δεν θα συμψηφίζεται με την προσωπική διαφορά που λαμβάνουν ήδη οι δημόσιοι υπάλληλοι λόγω του νέου μισθολογίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, οι υπάλληλοι που πληρούν τις προϋποθέσεις για το μπόνους, πρέπει να έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία στοχοθεσίας και αξιολόγησης, να έχουν υπηρετήσει σε μονάδα που έχει επιτύχει τους στόχους για τουλάχιστον τέσσερις μήνες και να μην τελούν υπό αργία ή να έχουν καταδικαστεί για αδικήματα.

Το σύστημα των κινήτρων θα εφαρμόζεται σε δημόσιους φορείς που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία στοχοθεσίας και αξιολόγησης, με τις προτάσεις για τους στόχους και τα επιλέξιμα έργα να γίνονται από την Επιτροπή Κινήτρων και Ανταμοιβής έως τις 15 Ιανουαρίου κάθε έτους.

Το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής προβλέπει ότι έως τον Φεβρουάριο, οι φορείς θα καταχωρούν στο Πληροφοριακό Σύστημα Κινήτρων τα στοιχεία για την επίτευξη των στόχων, ενώ έως τον Μάρτιο θα εκδίδεται η “Βεβαίωση Επίτευξης Στόχων“. Τέλος, έως το τέλος Μαρτίου, η Επιτροπή Κινήτρων θα προτείνει τους δικαιούχους φορείς και το ποσό της ανταμοιβής που θα διανεμηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: