Εθνική Τράπεζα: Μειώνεται το εύρος του placement στα 7,40 με 7,65 ευρώ

Εθνική Τράπεζα: Μειώνεται το εύρος του placement στα 7,40 με 7,65 ευρώ
Η διοίκηση της ΕΤΕ επιθυμεί να υπάρξει ποιοτική διασπορά υπέρ των μακροπρόθεσμων επενδυτών.

Τον περιορισμό του εύρους τιμής για τη διάθεση του 10% της Εθνικής Τράπεζας ανακοίνωσε το ΤΧΣ, εξαιτίας του κινδύνου μεταβλητότητας που ελλοχεύει λόγω Μέσης Ανατολής, αλλά και επειδή η διοίκηση επιθυμεί να υπάρξει ποιοτική διασπορά υπέρ των μακροπρόθεσμων επενδυτών έναντι των hedge funds, που έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους. 

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, το εύρος τιμής θα συρρικνωθεί από το αρχικό επίπεδο των 7,30 έως 7,95 ευρώ ανά μετοχή έως και 30 σεντς από το ανώτατο εύρος τιμής, στα 7,40 με 7,65 ευρώ , ενώ αντίστοιχα θα ενισχυθεί το κάτω εύρος της τιμής. Να σημειωθεί ότι στόχος είναι να αντληθούν 686 εκατ ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, η ορμή για το placement της Εθνικής δεν έχει ανακοπεί μεν, αλλά η υπερκάλυψη θα φτάσει το 17x ή 12 δισεκ. ευρώ.

Επίσης, μέχρι χθες  ήταν ικανοποιητική και η συμμετοχή των Ελλήνων επενδυτών που θα καλύψουν το 15% τουλάχιστον της δημόσιας πρότασης, με προοπτική το ποσοστό αυτό να αυξηθεί έως και το 20%.

H ανακοίνωση του ΤΧΣ

Σχετικά με την προσφορά από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («ΤΧΣ») υφιστάμενων, κοινών, ονομαστικών, άυλων μετοχών με δικαίωμα ψήφου, εισηγμένων στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ονομαστικής αξίας εκάστης €1,00 (οι «Προσφερόμενες Μετοχές») στο μετοχικό κεφάλαιο της «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.» («ΕΤΕ») με εύρος τιμών προσφοράς μεταξύ €7,30 και €7,95 ανά Προσφερόμενη Μετοχή σε μετρητά (το «Εύρος Τιμών») 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17, παρ. 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129, το ΤΧΣ ανακοινώνει σήμερα ότι το Διοικητικό Συμβούλιό του, στη συνεδρίασή του στις 1 Οκτωβρίου 2024, ενέκρινε στενότερο εύρος τιμών εντός του Εύρους Τιμών για τη διεθνή προσφορά, ήτοι από €7,40 σε €7,65 ανά Προσφερόμενη Μετοχή («Στενότερο Εύρος Τιμών»). Οι διαχειριστές της διεθνούς προσφοράς έχουν λάβει εντολές ζήτησης που υπερβαίνουν κατά πολλαπλάσια τις Προσφερόμενες Μετοχές σε αυτό το Στενότερο Εύρος Τιμών. 

Οι διαχειριστές της διεθνούς προσφοράς θα ενημερώσουν τους επενδυτές που συμμετέχουν στη διεθνή προσφορά ότι αιτήσεις κάτω από το κατώτερο όριο του Στενότερου Εύρους Τιμών δεν θα ληφθούν υπόψη για την κατανομή των Προσφερόμενων Μετοχών.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: