EURIMAC: Λανσάρει ζυμαρικά χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη και υλοποιεί επένδυση 12 εκατ. ευρώ

EURIMAC: Λανσάρει ζυμαρικά χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη και υλοποιεί επένδυση 12 εκατ. ευρώ
Σήμερα, το 55% των πωλήσεών της προέρχονται από εξαγωγές σε περισσότερες από 60 χώρες.

Μία νέα σειρά ζυμαρικών με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη λάνσαρε πρόσφατα στην ελληνική αγορά η EURIMAC, η εταιρεία πίσω από το γνωστό brand ΜΑΚΒΕΛ. Η νέα αυτή σειρά απευθύνεται σε όσους προσέχουν τη διατροφή τους, χωρίς να θυσιάζουν τη γεύση. Καλύπτει επίσης τις ανάγκες όλων όσων θέλουν να διατηρήσουν τον έλεγχο στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα τους.

«Η δημιουργία της νέας αυτής σειράς προέκυψε από μια εσωτερική συζήτηση που κράτησε αρκετά, μέχρι να περάσουμε στην πράξη. Θέλαμε πρώτα να μάθει το προϊόν ο κόσμος, να το βρίσκει εύκολα σε όλα τα ράφια και στη συνέχεια να βγάλουμε τα υπόλοιπα προϊόντα εμπλουτίζοντας τη γκάμα. Το νούμερο προς τη συνεισφορά στον τζίρο το έχουμε υπολογίσει για την ελληνική αγορά, αλλά είναι νωρίς για εκτιμήσεις όταν έχουμε βγει μόλις 3 μήνες στο ράφι» δήλωσε ο Οδυσσέας Παπαδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurimac.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην επένδυση ύψους 12 εκατ. ευρώ για το υπάρχον εργοστάσιο η οποία αφορά στην 7η υπερσύγχρονη γραμμή κοφτών ζυμαρικών, σε έξτρα χώρους για το προσωπικό στην παραγωγή βιομάζας κ.α. Στόχος να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2025.

Αύξηση όγκου, μείωση τζίρου και μηδενικός τραπεζικός δανεισμός

«Η αγορά είναι μεγαλύτερη από το άθροισμα των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Στη μικρή και μεγάλη λιανική έχουμε μερίδιο με το brand ΜΑΚΒΕΛ κοντά στο 6%-6,5% και στο οργανωμένο λιανεμπόριο ένα 5%. Την ίδια ώρα το pl μας για την Ελλάδα διαμορφώνεται σε 15%» δήλωσε ο επικεφαλής της Eurimac.
Υπενθυμίζεται ότι το 2023 έκλεισε με έναν κύκλο εργασιών 73,94 εκατ. ευρώ. Το 2024 κατεγράφη αύξηση όγκου 5%, μείωση τζίρου 2%, λόγω των υψηλών τιμών στις πρώτες ύλες, αλλά η κερδοφορία θα είναι καλύτερη από το 2023 με τον τραπεζικό δανεισμό να παραμένει μηδενικός. Αντίστοιχα τα στοιχεία για την κατανάλωση ζυμαρικών στην Ελλάδα, στο ά τρίμηνο του 2025, δείχνουν ότι η εταιρεία είναι πάνω από 4,5% σε όγκο, όταν η αγορά είναι στο -2%.

«Δραστηριοποιούμαστε σε 60 χωρες ως Eurimac. Σήμερα, το 55% των πωλήσεών μας προέρχονται από εξαγωγές, ενώ πάνω από το 50% των ζυμαρικών που εξάγονται από την Ελλάδα παράγονται στις εγκαταστάσεις μας στο Κιλκίς. Σαφώς και μας αφορούν όλες οι αγορές, παλιές και νέες. Σκοπός όμως δεν είναι το νούμερο αυτό καθαυτό, αλλά το να βρίσκουμε τους κατάλληλους συνεργάτες όπου πηγαίνουμε. Το νέο προϊόν έχει βγει σε σπαγγέτι, πένα, λινγκουινι και κριθαράκι και στα σκαριά βρίσκονται 3 νέα προϊόντα. Υπάρχει σκέψη να βγει και σε pl, αλλά δεν είναι η πρώτη επιλογή μας» κατέληξε.

Τι ρόλο παίζει ο χρόνος βρασμού;

Μεταξύ των ομιλητών, ο Δρ. Κωνσταντίνος Ξένος, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ο οποίος τόνισε ότι, μέχρι πρότινος, δεν υπήρχε καμία κλινική επιστημονική μελέτη για τον γλυκαιμικο δείκτη και την αιτίαση που βρίσκεται πίσω από αυτόν. «Πρόκειται για ένα εξαιρετικά καινοτόμο προϊόν, πιστοποιημένο, υψηλής διατροφικής αξίας που ξέρουμε τη δυναμική του σε συγκεκριμένο χρόνο βρασμού και κάνει αυτά που υπόσχεται. Παράλληλα, η εξαιρετική σύνθεση με σιτάρι, αλεύρι βρόμης και φύτρο σταριού είναι το μείγμα που προσδίδει τον τελικό χαρακτήρα» επεσήμανε ο κ. Ξένος.

Πρόσθεσε πως τέτοιου είδους προϊόντα επιβραδύνουν τους ρυθμούς με τους οποίους ο ανθρώπινος οργανισμός απορροφά τους κόκκους αμύλου. «Τα 4 λεπτά βρασμού μας δίνουν ένα γλυκαιμικό δείκτη στο 37. Είναι πολύ́ σημαντικό να έχει ο καταναλωτής μια ισορροπία μεταξύ θρέψης και τέρψης. Πλέον υπάρχουν λύσεις που είναι υγιεινές και γευστικές, μας κρατάνε περισσότερο χορτάτους και έχουμε έναν ποιοτικότερο κορεσμό».

Εξήγησε δε πως ο χρόνος βρασμού επηρεάζει σημαντικά τον γλυκαιμικό δείκτη και πως όταν παραβράζουμε τα ζυμαρικά, τόσο μεγαλώνει ο γλυκαιμικός δείκτης, γι’ αυτό́ και θα πρέπει να ακολουθούνται οι αναγραφόμενες οδηγίες που βρίσκονται πάνω στη συσκευασία.

Απαντώντας το ερώτημα του αν υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ ζυμαρικών ολικής άλεσης και ζυμαρικών χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, ο κ. Ξένος ξεκαθάρισε ότι στη δεύτερη περίπτωση έχουμε ένα προϊόν με 60% λιγότερα σάκχαρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: