Eurobank Equities: Αύξηση τιμών-στόχων και ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες

Eurobank Equities: Αύξηση τιμών-στόχων και ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες
Federal building and a beautiful blue sky. Photo: Shutterstock
Η Eurobank Equities επιβεβαιώνει τη δυναμική του τραπεζικού τομέα, παρά τις πρόσφατες υποαποδόσεις που οφείλονται σε τεχνικούς λόγους.

Η Eurobank Equities προχώρησε σε αύξηση των τιμών-στόχων για τις ελληνικές τράπεζες, με τις αναλύσεις της να διατηρούν θετική στάση απέναντι στον κλάδο.

Παρά τις πρόσφατες υποαποδόσεις, οι αναλυτές αποδίδουν την εικόνα αυτή σε τεχνικούς λόγους, όπως τα placements και την καθυστέρηση της αναβάθμισης του Χρηματιστηρίου Αθηνών από την MSCI, παρά σε αδύναμα θεμελιώδη στοιχεία.

Συγκεκριμένα, η νέα τιμή-στόχος για την Alpha Bank διαμορφώνεται στα 2,56 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα στα 10,97 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 6,24 ευρώ, με την τελευταία να παραμένει η κορυφαία επιλογή της Eurobank Equities.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι, παρά τις δυσκολίες στα έσοδα από τόκους, η επίδρασή τους είναι λιγότερο σοβαρή από ό,τι αναμενόταν, με τις τράπεζες να εμφανίζουν ανθεκτικότητα χάρη στη βελτίωση της ποιότητας ενεργητικού και των ισχυρών προμηθειών.

Η βελτίωση των δομών κόστους και η διατήρηση ισχυρών κεφαλαιακών δεικτών συμβάλλουν στην αυξημένη διανομή μερισμάτων, με τις μερισματικές αποδόσεις να αναμένεται να φτάσουν το 10% έως το 2025-2026.

Η Eurobank Equities προβλέπει επίσης αυξημένα κέρδη ανά μετοχή και απόδοση ιδίων κεφαλαίων που θα παραμείνει σταθερά πάνω από το 10-13% μετά το 2025, παρά τις πιθανές μειώσεις επιτοκίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: